Μητρόπουλος: Επιβεβλημένο το πρόγραμμα-γέφυρα -Περισσότεροι βουλευτές θα μπουν σε δίλημμα - iefimerida.gr

Μητρόπουλος: Επιβεβλημένο το πρόγραμμα-γέφυρα -Περισσότεροι βουλευτές θα μπουν σε δίλημμα

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το πρόγραμμα – γέφυρα είναι πλέον επιβεβλημένο μετά την αποκάλυψη του προσχεδίου του νέου μνημονίου από την Καθημερινή. Πρέπει να πάμε οπωσδήποτε σε πρόγραμμα – γέφυρα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητρόπουλος προειδοποίησε επιπλέον ότι με τα νέα μέτρα «περισσότεροι βουλευτές θα μπουν σε εντονότερο δίλημμα».

Στέλνοντας μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε «αφελείς» όσους «πήγαν τον πρωθυπουργό στο δημοψήφισμα» και ζήτησε «να γίνει κυβέρνηση υπερβατικού σκοπού για να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί».

«Όσοι συνιστούν αφελώς, ανοήτως, στον πρωθυπουργό να πάμε σε εκλογές είναι σε βλάβη του η συμβουλή... Όχι εκλογές, όχι συνέδριο, κυβέρνηση εθνικού σκοπού» σημείωσε οβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για πρόγραμμα – γέφυρα είναι επιβεβλημένη να συμπέσουμε σε αναμενόμενο ‘γύρισμα’ των νοτιοευρωπαϊκών λαών (σ.σ λόγω των επικείμενων εκλογών στις χώρες της Ιβηρικής).

«Ούτε τα κόμματα ούτε οι βουλευτές έχουν αντιληφθεί τη σφοδρότητα των μέτρων» επανέλαβε ο κ. Μητρόπουλος εξηγώντας ότι «καμιά γυναίκα και κανένας νέος αν δεν κλείσει 40 χρόνια εργασίας, δεν θα παίρνει σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι το 80% δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη, καθώς σε μία θρυμματισμένη οικονομία, όχι τα 12.000 ένσημα, αλλά ούτε τα 6.000 δεν θα μπορέσουν να πιάσουν. Επίσης, το εγγυημένο της σύνταξης δεν θα δίνεται πριν το 67ο έτος. Είναι το αγριότερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ