Στην Κω ο δήμος μεταφέρει τους μετανάστες από τους δημόσιους χώρους στο γήπεδο - iefimerida.gr

Στην Κω ο δήμος μεταφέρει τους μετανάστες από τους δημόσιους χώρους στο γήπεδο

EUROKINISSI /ICONPRESS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχείρηση για τον καθαρισμό και την εκκένωση των πάρκων και την εκκένωση των δημόσιων χώρων στο κέντρο της πόλης που είχαν καταληφθεί, ξεκινάει ο δήμος της Κω.

«Ξαναπαίρνουμε πίσω την πόλη μας, ανακαταλαμβάνουμε και υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες», αναφέρει ο δήμος Κω στην ανακοίνωση που εξέδωσε σύμφωνα με την οποία οι μετανάστες θα οδηγηθούν προσωρινά στο γήπεδο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος κάνει αναφορά σε όλες τις ενέργειες που θα προχωρήσει.

«Συνεργεία των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Κω μαζί με τη δημοτική αστυνομία και με την καθοδήγηση του υπευθύνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Κω κ. Σεβαστιανού Μαραγκού, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί την ανακατάληψη των δημόσιων χώρων και των πάρκων του νησιού, που είχαν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Τα συνεργεία του Δήμου έχουν ήδη προχωρήσει στην εκκένωση και στον καθαρισμό του πάρκου της Μητρόπολης και μέρους της οδού Ιπποκράτους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, η επιχείρηση συνεχίζεται αυτή την ώρα και θα συνεχιστεί στους χώρους του ιστορικού κέντρου αλλά και στη Β. Γεωργίου και οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες οδηγούνται, προσωρινά, στο γήπεδο στο οποίο ο Δήμος τοποθετεί χημικές τουαλέτες.

Σε δήλωση του, ο κ. Σεβαστιανός Μαραγκός, υπεύθυνος του τομέα πολιτικής προστασίας του Δήμου Κω, αναφέρει:
«Οι πολίτες ζητούν από το Δήμο Κω να επιδείξει αποφασιστικότητα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε ότι αφορά την αποκατάσταση της εικόνας στο κέντρο της πόλης. Η προσπάθεια που κάνουμε βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί. Ήδη αποκαταστήσαμε το Πάρκο της Μητρόπολης και θα συνεχίσουμε προς το κέντρο αλλά προς τη Β. Γεωργίου. Η περίοδος ανοχής τελείωσε, η Κως δεν θα μετατραπεί σε καταυλισμό. Μαζί με τους πολίτες και τους φορείς, θα υπερασπιστούμε τους δημόσιους χώρους οι οποίοι δεν θα ξαναγίνουν καταυλισμός. Η Πολιτεία οφείλει να μας βοηθήσει, ο Δήμος δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από την άφρονα πολιτική των αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ