«Να συλληφθεί άμεσα ο Τζωρτζ Μπους» - iefimerida.gr

«Να συλληφθεί άμεσα ο Τζωρτζ Μπους»

Τζωρτζ Μπους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση σύλληψη και παραπομπή του πρώην προέδρου της Αμερικής Τζωρτζ Μπους ζήτησε η Διεθνής Αμνηστία από τις καναδικές Αρχές κατηγορώντας τον για «εγκλήματα» και «βασανιστήρια», με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου στον Καναδά στις 20 Οκτωβρίου.

«Καθώς οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής παραπέμψει στην δικαιοσύνη τον πρώην πρόεδρο Μπους, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει. Εάν ο Καναδάς αποφύγει να ενεργήσει κατά την επίσκεψή του, αυτό θα συνιστά παραβίαση τη Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων και θα είναι μια εκδήλωση περιφρόνησης κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στο επίκεντρο της οργάνωσης βρίσκεται κυρίως το μυστικό πρόγραμμα της CIA που επέτρεπε "βασανιστήρια και άλλες μορφές σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, καθώς και αναγκαστικές εξαφανίσεις. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Μπους είχε εγκρίνει "βελτιωμένες τεχνικές ανάκρισης", ανάμεσά τους και ο εικονικός πνιγμός.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ