Χριστιανοδημοκράτες: Δεν θα υπογραφεί την Τρίτη η συμφωνία με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Χριστιανοδημοκράτες: Δεν θα υπογραφεί την Τρίτη η συμφωνία με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι υπάρχει αρκετός ακόμα δρόμος μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της για ένα νέο πακέτο διάσωσης, εξέφρασε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατων της Ανγκελα Μέρκελ Ραλφ Μπρίνχαους.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά» τόνισε ο Μπρίνκχαους, μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, λίγες ώρες μετά την μαραθώνια συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Στην ερώτηση αν η Γερμανία ευνοείται δίνοντας στην Ελλάδα 20 δισ. ευρώ αντί 30-35 δισ. ευρώ που προτείνουν η ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Μπρίνκχαους απάντησε ότι «όσα περισσότερα χρήματα δοθούν σε μια δόση, τόσο μικρότερο «πάτημα» έχει κανείς να σταματήσει τις πληρωμές, αν η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί και υποσχεθεί».

«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες» κατέληξε ο Μπρίνκχαους, ενώ τόνισε πως η βοήθεια θα πρέπει να δοθεί μόνο αν η Ελλάδα προχωρήσει ως αντάλλαγμα σε μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υμφωνία εμπιστοσύνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ