«Το Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» για 2ο χρόνο στο θέατρο Ανεσις - iefimerida.gr

«Το Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» για 2ο χρόνο στο θέατρο Ανεσις

Άνεσις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Ανεσις και με ανανεωμένη τη σύνθεση του θιάσου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα για «Το Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» που παίζεται για δεύτερη σεζόν με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Δαλιάνη.
Βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φρανκφούρτη, το έργο των Φράνσες Γκούντριχ και Αλμπερτ Χάκετ, παραμένει ένα έργο διαχρονικό, που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι «Το Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» εξακολουθεί να είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο σε όλο τον κόσμο μετά τη Βίβλο. Η πρώτη του έκδοση έγινε το 1947 στην Ολλανδία και το 1952 στην Αμερική. Από τότε μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το θεατρικό έργο είναι ένα έργο - ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεη το 1955 και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα των συγγραφέων του, που τιμήθηκαν με βραβεία Tony, Pulitzer και το βραβείο της Ενωσης Θεατρικών Κριτικών Νέας Υόρκης.

Οι παραστάσεις του σε όλον τον κόσμο ήταν πάντοτε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός με τεράστια εμπορική επιτυχία. Στη Ελλάδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1955 με τον Κώστα Μουσούρη και τη νεαρή τότε Αντιγόνη Βαλάκου και 1994 με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Ελένη Κούρκουλα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Απόδοση: Δημήτρης Μοθωναίος & Βάσια Παναγοπούλου

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Σκηνικά: Μυρτώ Αναστασοπούλου

Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα

Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν:

Γιάννης Καρατζογιάννης

Ελένη Κρίτα

Νικολέττα Βλαβιανού

Δημήτρης Παλαιοχωρίτης

Στέλιος Καλαθάς

Ρεγγίνα Παντελίδη

Ισιδώρα Δωροπούλου

Δημήτρης Γκουτζαμάνης

Άννα Φρανκ η Αγγελική Δαλιάνη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη: 6.30 μ.μ. ΛΑΪΚΗ Γενική είσοδος 14 € / Πέμπτη: 7.30 μ.μ. ΛΑΪΚΗ Γενική είσοδος 14 €/ Παρασκευή 9.30 μ.μ./ Σάββατο 6.30 μ.μ. & 9.30 μ.μ./ Κυριακή 7.30 μ.μ./ Διάρκεια: 120'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 23 € πλατεία, 17 € εξώστης, 14 € φοιτητικό και λαϊκή, ομαδικά εισιτήρια 11€. Δεκτά εισιτήρια ΟΓΑ και Εργατικής Εστίας.

Παραγωγή: Φ. Συναδινός

ΑΝΕΣΙΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ

Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 7488881 -2

www.theatroanesis.blogspot.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ