Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] - iefimerida.gr

Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ομάδες ακραίων Ισραηλινών δεν αρκούνται μόνο σε επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων αλλά επιτίθενται και σε κάθε Ισραηλινό τον οποίο κατηγορούν για «υπηρέτη των Αράβων», ακόμη κι αν αυτός βρίσκεται στην κυβέρνηση.


Από τη στιγμή που καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Gay Pride στα Ιεροσόλυμα στις 30 Ιουλίου (1 νεκρός, 5 τραυματίες) αλλά καταδίκασε και την επίθεση κατά την οποία κάηκε ζωντανό ένα μωρό Παλαιστινίων στην Δούμα, ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέβεν Ρίβλιν (75 ετών) έγινε εχθρός νούμερο ένα για τους ακραίους συμπολίτες του. Ορισμένα στελέχη του κόμματος Λικούντ από το οποίο κατάγεται πολιτικά και ο ίδιος, έθεσαν ερωτήματα για την νοητική του κατάσταση. Ένα από αυτά τα στελέχη έγραψε, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος έπρεπε να φυλακιστεί σε άσυλο.

Η επίθεση στο Gay Pride και ο φανατικός ισραηλινός που συνελήφθη:

Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στα σάιτ της άκρας δεξιάς και στις σελίδες facebook της ομάδας που ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χωριών των Παλαιστινίων της Δυτικής όχθης, ο πρόεδρος Ρίβλιν χαρακτηρίζεται «πρόεδρος των Αράβων και των ομοφυλοφίλων» καθώς και «ένας μικρός εβραίος στις διαταγές των Αράβων». Κι αυτά είναι λίγα γιατί υπάρχουν και άρθρα που ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος της χώρας «θέλει να τον σοδομήσουν Αραβες».
Ο Ρίβλιν είναι ηγετικό στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας του Λικούντ, οπαδός του συνεχιζόμενου εποικισμού, εχθρός της ανεύρεσης λύσης στο ισραελο-παλαιστινιακό πρόβλημα που θα επέτρεπε στους δύο λαούς να ζουν δίπλα-δίπλα. Ετσι τον βλέπουν οι διεθνείς αναλυτές. Γιατί για τους ακραίους κύκλους της άκρας δεξιάς, ο Ρέβεν Ρίβλιν δεν είναι παρά «υπηρέτης των Αράβων». Τον απειλούν με θάνατο και η ισραηλινή αστυνομία έχει διπλασιάσει τα μέτρα φύλαξής του. Ο ίδιος ο πρόεδρος υπέβαλλε μήνυση κατ’αγνώστων και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει έρευνες. Αναζητούν κυρίως κάποιον με το ψευδώνυμο «Ashericko», έναν χρήστη που ανεβάζει κυρίως στο twitter υβριστικά μηνύματα για τον πρόεδρο της χώρας καθώς και για τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου.
Ο εν λόγω χρήστης Ashericko ανεβάζει σταθερά στο You Tube βίντεο που δείχνουν τον Ρίβλιν και τον Νετανιάχου με στολές ναζί. Τους αποκαλεί μάλιστα «Ρούμπι Χίτλεριν» και «Μένζαμιν Χιτλεριάχου». Οι φωτογραφίες τους κυκλοφορούν στα social media μαζί με ομιλίες του Τρίτου Ράιχ. «Όταν οι Εβραίοι δολοφονούνται, δεν με νοιάζει. Προτιμώ να κάνω σεξ σε Αραβες. Sieg Heil ! Sieg Heil !» γράφουν τα μηνύματα.

Η κηδεία του παλαιστίνιου μωρού που κάηκε ζωντανό, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ:

Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Πρόκειται για κάποιους υπερβολικούς ή «πειραγμένους»; Πιθανόν, γράφει η Liberation, η οποία κάνει μακροσκελέστατο αφιέρωμα στους ακροδεξιούς Ισραηλινούς που όλο πληθαίνουν. Αλλά αν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά τους διαλόγους στο facebook και στα social media θα καταλάβει ότι η περίπτωση του «Ashericko» δεν είναι μεμονωμένη αλλά ότι αυτοί που σκέπτονται όπως εκείνος είναι πολλοί.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ βρίσκονται επί ποδός γιατί δεν ξεχνούν τι συνέβη στον πρωθυπουργό Γιτσάκ Ραμπίν, το 1995 ο οποίος δολοφονήθηκε ενώ τον κορόιδευαν και τον «έντυναν» με στολές ναζί όπως και τώρα. Ο τότε δολοφόνος Γιγκάλ Αρίρ ήταν ένας ακραίος και φανατικός ισραηλινός.
Την περασμένη Δευτέρα η αστυνομία του Ισραήλ συνέλαβε τον 24χρονο Meïr Ettinger, ένα από τα «κεφάλια» αυτής της ομάδας των φανατικών που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Δυτική Οχθη. Πριν συλληφθεί, το υπουργικό συμβούλιο είχε δώσει εντολή να συλλαμβάνονται οι ακραίοι Εβραίοι με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τους τρομοκράτες Παλαιστινίους.

Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ο νεαρός Ettinger, σύμφωνα με την αστυνομία, ευθύνεται για την φωτιά που μπήκε τον περασμένο Ιούνιο σε ορθόδοξη εκκλησία στην λίμνη της Τιβεριάδας. Το είχε αναφέρει και σχολιάσει και στο μπλογκ που διατηρεί. Ωστόσο ούτε ποιος τον κινεί, ούτε τι ακριβώς έχει κάνει έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Με μια πλεκτή κίπα στο κεφάλι, τα χαρακτηριστικά μαλλιά που του καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος στο πρόσωπο και τα λεπτά γυαλάκια με σιδερένιο σκελετό, ο Ettinger μοιάζει σχεδόν με διανοούμενο. Γράφει πολύ στο μπλογκ του που βρίσκεται μέσα στο σάιτ Hakol hayehoudi («Η εβραϊκή φωνή»). Είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα αυτού που αποκαλείται σήμερα «Τζιχάντ των Εβραίων», έχει συλληφθεί πολλές φορές αλλά αφήνεται ελεύθερος, ελλείψει αποδείξεων. Εχει εκδιωχθεί από τα Ιεροσόλυμα και από τη Δυτική Οχθη, εξαιτίας των βιαιοτήτων για τις οποίες κατηγορείται και μένει σε ένα διαμέρισμα στο βόρειο Ισραήλ.

Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Αυτός ο νεαρός έχει πολλούς θαυμαστές. Είναι εγγονός του Meïr Kahane, ενός ραβίνου από τη Νέα Υόρκη ο οποίος ίδρυσε την Jewish Defense League στις ΗΠΑ και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ. Εκεί ίδρυσε το φασιστικό κόμμα Kach, το οποίο επιθυμεί την εκδίωξη όλων των Αράβων. Ο παππούς έγινε μέλος της ισραηλινής βουλής, της Κνεσέτ, το 1984 αλλά έχασε το αξίωμά του εξαιτίας των προκλήσεων και των ρατσιστικών του λόγων. Δολοφονήθηκε το 1990 στη Νέα Υόρκη από έναν ισλαμιστή.
Αυτό το κόμμα είναι θεωρητικά απαγορευμένο στο Ισραήλ αλλά στην πραγματικότητα, ειδικά στη Δυτική Οχθη που ζουν οι Παλαιστίνιοι, βρίσκεται πάντα εν ενεργεία. Πολλές ομάδες και οργανώσεις επικαλούνται το κόμμα Kach, ανοιχτά. Όταν κάνουν επιχειρήσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη, ορισμένοι ακτιβιστές φοράνε κίτρινα μπλουζάκια πάνω στα οποία είναι ζωγραφισμένο το πορτρέτο του Kahane.

Ο ραβίνος Kahane:

Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Οι ισραηλινές αρχές αιτιολογούν τη σύλληψη του εγγονού του Kahane επειδή σχεδίαζε να αποσταθεροποιήσει το κράτος με ένα σχέδιο που είχε την κωδική ονομασία «Η επανάσταση» («HaMered»). Ομάδες ακτιβιστών δημιουργήθηκαν παράνομα τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Οχθη και ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον οικισμών Παλαιστινίων με στόχο να δημιουργήσουν πανικό και επεισόδια, να προκαλέσουν ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και τελικά να οδηγήσουν στην εξαφάνιση της ισραηλινής δημοκρατίας και την δημιουργία ενός νέου κράτους που θα ονομάζεται «Εβραϊκό βασίλειο» και θα βασίζεται στις αρχές της Τορά (ιερά κείμενα).
Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτό το σχέδιο κατακτά όλο και περισσότερους φανατικούς Ισραηλινούς. «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Εβραίων, πολύ περισσότεροι από όσοι φαντάζονται των οποίων το σύστημα αξιών είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της κυβέρνησης» γράφει ο εγγονός του Kahane στο μπλογκ του.
«Ολοι αυτοί δεν υπακούουν στους νόμους του κράτους αλλά σε νόμους αιώνιους, σε πραγματικούς νόμους» συμπληρώνει.
Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν δημιουργήσει πολυπληθείς οργανώσεις με ονομασίες όπως «Το τίμημα» ή «Οι νέοι των λόφων» και ζουν στο περιθώριο της ισραηλινής κοινωνίας, ονειρεύονται να εφαρμόσουν μια μέρα αυτούς τους νόμους, όταν θα έχουν δημιουργήσει το βιβλικό τους «βασίλειο». Kαι κυρίως έρχονται να προστεθούν στον αριθμό των όλο και αυξανόμενων υπέρ-ορθόδοξων και φανατικών Ισραηλινών. Πηγή Liberation

Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ισραήλ: Οι φανατικοί που έχουν μάθει να μισούν, πολλαπλασιάζονται [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ φανατικοί παλαιστίνη μίσος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ