Ρεπορτάζ του BBC στην Κω για τους μετανάστες: Χωρίς ρεύμα και νερό [βίντεο] - iefimerida.gr

Ρεπορτάζ του BBC στην Κω για τους μετανάστες: Χωρίς ρεύμα και νερό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το BBC βρέθηκε στην Κω και κατέγραψε την τραγική κατάσταση των μεταναστών, οι οποίοι φτάνουν κατά εκατοντάδες στο νησί, και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Χωρίς νερό, τροφή και στέγη διαμένουν προσωρινά σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του νησιού. Η δημοσιογράφος, που καλύπτει το ρεπορτάζ, μάλιστα ζητά από τον εικονολήπτη να δείξει που ακριβώς κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι.

Οπως αναφέρει, το ξενοδοχείο δεν έχει ούτε καν ρεύμα, κάνοντας την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η μόνη βοήθεια των μεταναστών είναι οι εθελοντές που έχουν φτάσει στην Κω, παρέχοντας τους φαγητό και νερό.

Το ρεπορτάζ δείχνει και εικόνες από κεντρικό δρόμο του νησιού, όπου έχουν στηθεί δεκάδες σκηνές για να φιλοξενήσουν προσωρινά τους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Παράλληλα, τονίζεται πως οι μετανάστες αναμένουν από τις ελληνικές αρχές να τους δώσουν έγγραφα, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να περάσουν από την Ελλάδα για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Το BBC υπογραμμίζει πως πάνω από 10.000 μετανάστες έχουν φτάσει στο νησί, που μετρά 33.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες Κως BBC ρεπορτάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ