Στραπατσάδα, κλασική και καλοκαιρινή

Με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες.

Υλικά

  • 4 μεγάλες, πολύ ώριμες ντομάτες
  • 4-5 ντοματίνια
  • 4-5 αυγά
  • 1 βαθύ ποιοτικό τηγάνι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού για το πιάτο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις ντομάτες, δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα
  • Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες
  • Πετάμε τη φλούδα που μένει
  • Τοποθετούμε το υλικό σε ένα τηγάνι σε αρκετά δυνατή φωτιά
  • Βάζουμε και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν
  • Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου
  • Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά
  • Σταδιακά ίσως χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη φωτιά
  • Οταν όλα τα υγρά σχεδόν χαθούν ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι
  • Με ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού
  • Η σάλτσα ντομάτας αρχίζει τότε να κοκκινίζει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά
  • Μένει στη φωτιά άλλα 5 λεπτά
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
  • Γυρίζουμε απαλά και ρίχνουμε αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
  • Οταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, είναι έτοιμο
  • Να μην έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερό
  • Σερβίρουμε και τότε βάζουμε πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • Στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού
  • Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ