Σηφουνάκης λάβρος εναντίον «διπλοθεσίτη» παπά στη Λημνο - iefimerida.gr

Σηφουνάκης λάβρος εναντίον «διπλοθεσίτη» παπά στη Λημνο

Νίκος Σηφουνάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση εναντίον των σχέσεων Εκκλησίας κράτους με αφορμή το κήρυγμα ιερέα στην Λημνο, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης.

Το περιστατικό από το οποίο ξεκίνησε η επίθεση ήταν ο πανηγυρικός που εκφώνησε ιερέας, και καθηγητής Λυκείου, στο μητροπολιτικό ναό της Μύρινας το περασμένο Σάββατο,στην επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τους Οθωμανούς. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σηφουνάκη, «κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί: «Ενάντια στο καθεστώς της υποτέλειας, ενάντια στην Ευρώπη που ρουφά το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και ενάντια στην ντόπια κατοχική κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία, σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο».

Ο Νίκος Σηφουνάκης κατήγγειλε τον ιερέα ως διπλοθεσίτη στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, ενώ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλά δεν μπορεί ν' αφήσει εκτός προνόμια αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ' όρου ζωής στην υπηρεσία τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ