Κάλεσμα Στρατούλη στους αντιμνημονιακούς: Το «όχι» δεν ηττήθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται

Στο «όχι» και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιμένει η Αριστερή Πλατφόρμα. Στελέχη της μάλιστα, σε περιοδείες τους ανά την Ελλάδα δίνουν το στίγμα της πολιτικής τους κατεύθυνσης, ενώ κάνουν λόγο και για εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις τους.

Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra στη Θεσσαλονίη, ενώ η συνέχεια δόθηκε χθες από τον Δημήτρη Στρατούλη στον Βόλο ο οποίος στην ομιλία του για την γιορτή της ιστοσελίδας της Αριστερής Πλατφόρμας δήλωσε για την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ότι αυτή θα συνοδεύεται από «ένα επώδυνο για το λαό μνημόνιο τριετούς διάρκειας», ενώ σχετικά με την ψήφισή της από την ελληνική βουλή είπε ότι «είναι τραγικό ότι αυτό συνέβη δύο μόλις εβδομάδες μετά το περήφανο ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, που στην ουσία το μετέτρεψε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ».

Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για τη «συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ», ενώ τόνισε: «Το περιεχόμενο του προετοιμαζόμενου 3ου Μνημονίου είναι νεοφιλελεύθερο με αντικοινωνικά μέτρα ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα τρία επόμενα χρόνια και η εποπτεία της τερατόικας των δανειστών θα είναι εξουθενωτική και ταπεινωτική για το λαό και την πατρίδα».

Μιλώντας για το έργο της κυβέρνησης είπε ότι «έγιναν και σημαντικά πολιτικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δις στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας, με αποτέλεσμα ν’ αδειάσουν γρήγορα τα δημόσια ταμεία και να μπορούν πιο εύκολα να μας εκβιάζουν».

Όπως σημείωσε το βασικό λάθος της κυβέρνησης «και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα, ήταν ότι δεν είχε αποδεχτεί και δεν φρόντισε έγκαιρα να έχει έτοιμη και επεξεργασμένη, και να έχει ετοιμάσει και το λαό να την αποδεχτεί, μια εναλλακτική λύση, η οποία, όταν φτάσαμε στους αμείλικτους εκβιασμούς των δανειστών και στο πραξικόπημα που έκαναν σε βάρος της, θα της έδινε δυνατότητα διαφυγής».

Παράλληλα ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο και για τις εναλλακτικές λύσεις που είχε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι υπήρχαν και μάλιστα ήταν πολλές. Περιγράφοντας το ιδανικό εναλλακτικό σχέδιο για την Αριστερή Πλατφόρμα είπε ότι αυτό «θα περιλαμβάνει την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, τον έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τη μη ιδιωτικοποίηση αλλά θωράκιση και αξιοποίηση ως μοχλού ανάπτυξης των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών της χώρας, τον ενεργειακό πλουραλισμό, τις πολυμερείς διεθνείς σχέσεις, οικονομικές συμφωνίες εντός και εκτός Ε.Ε., την χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζω την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και όχι για να ψηφίζει και να εφαρμόζει νέα μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους», είπε ο κ. Στρατούλης τονίζοντας στη συνέχεια ότι «όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι προστατεύουν την ενότητά του, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ανοίγοντας δρόμους εφαρμογής των μνημονίων κάνουν σοβαρό και ιστορικά ασυγχώρητο πολιτικό λάθος».

Αναφερόμενος ξανά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο κ. Στρατούλης είπε ότι «μπορεί να φαίνεται ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε το ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ, αλλά ο ίδιος ο λαός δεν έκανε το ίδιο, κρατάει το ΟΧΙ του ζωντανό και δεν μπορεί κανείς να το σβήσει από τη μνήμη του, ως μία πράξη υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς του, της δημοκρατίας και της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας».

Τέλος, κάλεσε «όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, με δημοκρατία, με ανάπτυξη, με παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Στρατούλης iskra βόλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ