Barclays: Το ελληνικό χρέος είναι παράλογο - Το ίδιο και της Γερμανίας [πίνακας] - iefimerida.gr

Barclays: Το ελληνικό χρέος είναι παράλογο - Το ίδιο και της Γερμανίας [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελληνικό χρέος είναι παράλογο. Άλλοι το λένε μη βιώσιμο. Η Barclays, σε ανάλυση που έκανε, θεωρεί πως σίγουρα δεν είναι λογικό μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει τόσο μεγάλο χρέος. Τι γίνεται, όμως, με τη Γερμανία;

Όπως είναι αναμενόμενο, οι βίοι των δύο χωρών είναι αντίθετοι και ασύμπτωτοι. Στο μοναδικό που συμφωνούν είναι ότι το δημόσιο χρέος τους είναι... παράλογο.

Σύμφωνα με το Business Insider, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Barclays, υπό φυσιολογικές συνθήκες το χρέος μίας χώρας θα πρέπει να ισούται - ή να υπολείπεται ελαφρώς - με το σύνολο της ετήσιας οικονομικής δραστηριότητας.
Το μέσο ευρωπαϊκό χρέος, βάσει των στοιχείων της Barclays, ανέρχεται στο 95%. «Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσιολογικό επίπεδο» τονίζει και προσθέτει ότι Γαλλία και Ισπανία είναι από τις χώρες της Ευρωζώνης που διαθέτουν το «τέλειο» χρέος.
Στον αντίποδα, συνεχίζει, υπάρχει η Ελλάδα και η Γερμανία, όπου παρουσιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία, τα οποία είναι αμφότερα παράλογα, καθώς το χρέος της Γερμανίας ανέρχεται μόλις στο 75% και της Ελλάδας στο εξωφρενικό 180%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημόσιο Χρέος Barclays ΑΕΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ