Η Ισπανία «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης - Ξεπέρασε τις 3 μεγάλες οικονομίες - iefimerida.gr

Η Ισπανία «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης - Ξεπέρασε τις 3 μεγάλες οικονομίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις καλύτερες επιδόσεις, από τις τέσσερις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης, παρουσίασε η Ισπανία τον προηγούμενο μήνα.

Ο τελευταίος έλεγχος της Markit έδειξε ότι η Ισπανία οδηγεί την «κούρσα», με τη σταθερή ανάπτυξη να συνεχίζεται κατά περίπου 0,4% ανά τρίμηνο. Παράλληλα, η ευρωζώνη έδειξε καθησυχαστική αντίσταση απέναντι στην ελληνική κρίση τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ίδια αναφορά. «Παρά την επιδείνωση ρεκόρ στις συνθήκες για τις ελληνικές επιχειρήσεις με το κλείσιμο των τραπεζών, ο συνολικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στην ευρωζώνη μετά βίας επιβραδύνθηκε μετά από το ρεκόρ τετραετίας του Ιουνίου», ανέφερε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

Από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, η Ισπανία έχει τις καλύτερες επιδόσεις με το δείκτη μεταποίησης PMI να δείχνει συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη περίπου 1% στην έναρξη του τρίτου τριμήνου. Η Ιταλία και η Γερμανία επίσης δείχνουν παρατεταμένη ανάκαμψη, αν και με χαμηλότερο ρυθμό, της τάξης του 0,3-0,4%.

Η Γαλλία συνεχίζει να «παλεύει», αλλά είναι σε ανάκαμψη με τον δείκτη PMI να είναι στο 0,2%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Ευρωζώνη ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ