Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο - 25 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Ενα αλιευτικό με εκατοντάδες μετανάστες ανατράπηκε ανοιχτά της Λιβύης, με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανασυρθεί 25 νεκροί.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, επιβεβαίωσαν μέσω του Twitter ότι «υπάρχουν πολλοί νεκροί» αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν τον ακριβή αριθμό.

Το αλιευτικό το πρωί της Τετάρτης είχε ζητήσει βοήθεια από τις λιμενικές αρχές της Κατάνης, στη Σικελία, οι οποίες ενημέρωσαν το κέντρο της Ρώμης που συντονίζει όλες τις προσπάθειες διάσωσης των προσφύγων στα νότια της Ιταλίας.

Δύο πλοία, τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 15 μιλίων από τα παράλια της Λιβύης, έσπευσαν στην περιοχή όπου έπλεε το αλιευτικό. Το ένα ήταν το Dignity 1 των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και το δεύτερο το Le Niamh του ιρλανδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το ιρλανδικό πλοίο έφτασε πρώτο και κατέβασε δύο λέμβους για να πλησιάσει στο υπερφορτωμένο σκάφος το οποίο όμως εκείνη τη στιγμή ανατράπηκε.

Στην περιοχή σπεύδουν ακόμα τέσσερα πλοία για να βοηθήσουν.

Μια Ιταλίδα ακτιβίστρια, η Ναουάλ Σούφι, ανέφερε ότι έλαβε μια έκκληση για βοήθεια από ένα πλοίο στο οποίο επέβαιναν περίπου 600 άνθρωποι. Το λιμενικό, σημειώνει, πως πιθανότατα πρόκειται για το αλιευτικό που βυθίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ