«Τυράκι» της τελευταίας στιγμής με την κατάργηση του παραβόλου για τα νέα ταξί - iefimerida.gr

«Τυράκι» της τελευταίας στιγμής με την κατάργηση του παραβόλου για τα νέα ταξί

Γιάννης Ραγκούσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ταξί φέρνει σε λίγη ώρα ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης στη δεύτερη ανάγνωση του υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βασικές αλλαγές είναι δύο:

Η κατάργηση των παραβόλων για έκδοση νέας άδειας η οποία με βάση το αρχικό σχέδιο κυμαίνονταν από 15-40 χιλιάδες ευρώ. Δεν είναι γνωστό το νέο ύψος του παραβόλου που απαιτείται αλλά σίγουρα θα είναι συμβολικό ίσως και μηδενικό και

Η πρόβλεψη για πλαφόν στον αριθμό έκδοσης αδειών το πρώτο εξάμηνο ώστε να ακυρωθεί το επιχείρημα ότι θα υπάρξει «κορεσμός».

Στο υπουργείο Υποδομών εκτιμούν ότι δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να τρέξουν όλοι να βγάλουν άδειες ταξί και υπολογίζουν ότι οι αιτήσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 2-3 χιλιάδες. Πάντως το πλαφόν θα είναι αρκετά υψηλότερα (ίσως και 10.000 για το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του νόμου.

Μετά από τις αλλαγές που αποφάσισε ο κ. Ραγκούσης ακόμη και σφοδροί επικριτές του εκτιμούν ότι το ν/σ θα περάσει «αναίμακτα» από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ