Η ιερή πέτρα των Μορμόνων αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 185 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ιερή πέτρα των Μορμόνων αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 185 χρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκκλησία των Μορμόνων, για πρώτη φορά δημοσιεύει φωτογραφίες της ιερής πέτρας που ονομάζεται και «μαντική πέτρα» και πιστεύεται ότι βοήθησε τον ιδρυτή Τζόζεφ Σμιθ να μεταφράσει την ιστορία που αποτέλεσε τη βάση της θρησκείας.

Οι φωτογραφίες της καφέ, ωοειδούς πέτρας που βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, συμπεριλαμβάνονται σε ένα νέου βιβλίο που περιέχει επίσης τις φωτογραφίες του πρώτου χειρογράφου από το Βιβλίο των Μορμόνων.

Είναι το πιο πρόσφατο βήμα της θρησκείας να γίνει πιο ανοικτή με το παρελθόν της και φαίνεται πώς αποδίδει, αφού οι προσπάθειες διαφάνειας της, τριπλασίασαν τους οπαδούς της κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών, φτάνοντας τα 15.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Οι Μορμόνοι πιστεύουν ότι 185 χρόνια πριν, ο Τζόζεφ Σμιθ βρήκε πλάκες χρυσού με χαραγμένο κείμενο στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα, στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Λένε ότι ο Θεός τον βοήθησε να μεταφράσει το κείμενο χρησιμοποιώντας την πέτρα και άλλα εργαλεία και έγινε γνωστό ως η Βίβλος των Μορμόνων.

Οι φωτογραφίες στο νέο βιβλίο δείχνουν για πρώτη φορά την μαντική πέτρα και επίσης μια φθαρμένη δερμάτινη θήκη που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση της και που πιστεύεται ότι κατασκεύασε η μια από τις συζύγους του Τζόζεφ Σμιθ, Εμα Σμιθ.

Η εκκλησία είχε ανέκαθεν στην κατοχή της την πέτρα, η οποία μεταφέρθηκε σε όλες τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού των Μορμόνων πρωτοπόρων από το Ιλινόις στη Γιούτα στα μέσα της δεκαετίας του 1800.

Ωστόσο οι φωτογραφίες της που δημοσιεύονται πρώτη φορά θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τις ρίζες της θρησκείας.

Η ιερή πέτρα των Μορμόνων αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 185 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η ιερή πέτρα των Μορμόνων αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 185 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η ιερή πέτρα των Μορμόνων αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 185 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η ιερή πέτρα των Μορμόνων αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μετά από 185 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μορμόνοι Πέτρα Εκκλησία φωτογραφίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ