Λίφτινγκ στις διαδρομές της Αρχαίας Αγοράς - iefimerida.gr

Λίφτινγκ στις διαδρομές της Αρχαίας Αγοράς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Λίφτινγκ» ευπρεπισμού στην καρδιά της πόλης, στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, δρομολογεί η αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων.

«Η Αγορά είχε λίγο αφεθεί τα τελευταία χρόνια», διαπιστώνουν οι αρμόδιοι που μίλησαν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Και «δείχνουν» τις διαδρομές που διατρέχουν το φημισμένο αρχαιολογικό χώρο. Τα περισσότερα από τα ξύλινα γεφυράκια που περνάνε πάνω από αρχαία κτίρια είτε δεν έχουν συντηρηθεί καθόλου είτε η συντήρησή τους ήταν πλημμελής, με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτείται η αντικατάστασή τους.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο χώρο αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, με επικεφαλής τη διευθύντρια της εφορείας κ. Ελένη Μπάνου. Παρόμοιες αυτοψίες, με στόχο τη λεπτομερή καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη είτε πρόκειται σύντομα να δρομολογηθούν σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της εφορείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού έκρινε απαραίτητο το «λίφτινγκ» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς προκειμένου ο επισκέπτης να αποκομίζει την εικόνα του φροντισμένου χώρου. Παράλληλα διαπίστωσε πως ο χώρος ήταν ιδιαίτερα καθαρός και απέδωσε τα εύσημα στο προσωπικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ