Πλαφόν για ένα εξάμηνο βάζει στις νέες άδειες ταξί το νομοσχέδιο Ραγκούση - iefimerida.gr

Πλαφόν για ένα εξάμηνο βάζει στις νέες άδειες ταξί το νομοσχέδιο Ραγκούση

Γιάννης Ραγκούσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου θα μπει σήμερα το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, εν μέσω των συνεχιζόμενων αντιδράσεων των ιδιοκτητών ταξί αλλά και των πιέσεων της Τρόικα για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο το γρηγορότερο δυνατό.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιάσει ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, με στόχο να γίνει δεκτό από το υπουργικό συμβούλιο και να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή για ψηφιστεί. Στόχος του κ. Ραγκούση είναι να απελευθερωθεί η αγορά των ταξί μέχρι το τέλος του 2011 και να εκδοθούν οι πρώτες άδειες ταξί με το νέο καθεστώς ακόμα και μέσα στο έτος που διανύουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή», το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του νέου νόμου, αν ψηφιστεί, θα υπάρξει ανώτατο όριο στις νέες άδειες ταξί στο 30% των υφιστάμενων αδειών.

Μετά το εξάμηνο, το θεσπιζόμενο «Παρατηρητήριο της αγοράς ταξί» θα έχει τη δυνατότητα να προτείνει εκ νέου ένα ανώτατο όριο στην χορήγηση νέων αδειών. Αυτό το όριο δεν θα απαγορεύει την έκδοση νέων αδειών, απλώς οι πλεονάζουσες άδειες θα δίνονται αργότερα.

Για να αποκτήσει κανείς άδεια κυκλοφορίας ταξί θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό από 15.000 έως 40.000 ευρώ, ενώ το Παρατηρητήριο θα έχει και τη δυνατότητα να αυξομειώνει το χρηματικό ύψος της άδειας.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών θα προβλέπει ρητά ότι οι άδειες δεν μεταβιβάζονται, αφού θα ανήκουν αποκλειστικά στο κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ