Μήνυση Χαϊκάλη κατά εισαγγελέων γιατί έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση δωροδοκίας του - iefimerida.gr

Μήνυση Χαϊκάλη κατά εισαγγελέων γιατί έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση δωροδοκίας του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνυτήρια αναφορά κατά των εισαγγελέων Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου υπέβαλλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης, υποστηρίζοντας ότι με τους χειρισμούς τους στην καταγγελία του για απόπειρα χρηματισμού του-ενόψει της προεδρικής εκλογής-οι δύο εισαγγελείς υπέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.


Στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος δεν είχε πεισθεί για την βασιμότητα των καταγγελιών αποφαινόμενος ότι το πρόσωπο που είχε ζητήσει να συναντήσει τον Π. Χαικάλη δεν εμφανίστηκε τελικά στο σπίτι του όχι γιατί κάποιος τον ειδοποίησε για την παρουσία της αστυνομίας, αλλά γιατί δεν είχε πραγματική πρόθεση να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Ετσι πιθανολογείται σφόδρα ότι η μη προσέλευση του Αποστολόπουλου δεν είναι διαρροή για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι τις 18.15 δεν γνώριζε κανείς τα στοιχεία της ταυτότητας του ατόμου που θα εμφανίζονταν. Η μη προσέλευση στην οικία οφείλεται προδήλως στο ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στη συνάντηση επειδή ουδέποτε είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης σε αυτή και προσφοράς του χρηματικού ποσού», συμπεραίνει ο κ Παναγιωτόπουλος.

Και συνεχίζει:
“Ο δράστης ενός σοβαρού κακουργήματος δεν μπορεί να προσλαμβάνει μάρτυρες που θα παρακολουθούσαν τα γεγονότα, να τους εγκαθιστά σε θέση που βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή παρακολούθησης κάτω από το τραπέζι και να εγκαθιστά κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα”. Μάλιστα ο εισαγγελέας διερωτάται για ποιο λόγο ανησυχούσε ο Χαϊκάλης όταν ήρθε στην εισαγγελία προκειμένου να καταγγείλει την απόπειρα χρηματισμού του και καταλήγει στο ενδεχόμενο να φοβόταν ότι γνώριζε πως ο συνομιλητής του τον καταγράφει και μπορεί να βγει υλικό σε βάρος του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ