«Ναυάγιο», «ιστορική πτώση»: Στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ το κραχ στο Χρηματιστήριο [εικόνες]

Η βουτιά του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων.

Guardian: Πτώση 23% στην Αθήνα
Για «βαριές απώλειες» κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian, που επισημαίνει και την κατάσταση στις τραπεζικές μετοχές, που παρουσιάζουν πτώση 30%. «Οι παρατηρητές πάντως επισημαίνουν ότι χρειάζεται να περάσουν κάποιες ώρες ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα», σημειώνει η εφημερίδα.


Telegraph: Η χειρότερη πτώση στα χρονικά
Για τη χειρότερη ιστορικά πτώση του Γενικού Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο κάνει λόγο η Telegraph, που εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή ήταν αναμενόμενη μετά το κλείσιμο επί 5 εβδομάδες.

Wall Street Journal: Απώλειες σχεδόν 23%

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας πέφτει σχεδόν 23% στο άνοιγμα, ενημερώνει τους αναγνώστες της με έκτακτη είδηση η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, στην ηλεκτρονική της έκδοση. Παρά το γεγονός πως στις ΗΠΑ είναι ξημερώματα (στο άνοιγμα του ελληνικού χρηματιστηρίου), το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που οι συντάκτες αξιολογούν την είδηση ως «έκτακτη».

CNBC: Λουτρό αίματος
Για «λουτρό αίματος» κάνει λόγο το CNBC, στο ρεπορτάζ του από την Αθήνα. Οι επενδυτές αναμένουν μια συνεδρίαση γεμάτη απώλειες και αστάθεια, παρατηρεί.

BBC: Βουτιά μετά την επαναλειτουργία

Ακόμα και το BBC news αναφέρθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο, σχολιάζοντας τη μεγάλη πτώση του 22,87% στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

El Pais: Ναυάγιο στην ελληνική αγορά

Για «ναυάγιο» στο ελληνικό χρηματιστήριο κάνει λόγο η ισπανική El Pais, η οποία επισημαίνει ότι οι μετοχές που τιμωρούνται πρωτίστως είναι αυτές του τραπεζικού κλάδου.

El Mundo: Η μεγαλύτερη πτώση στην Ιστορία

«Το ελληνικό χρηματιστήριο ανοίγει και πάλι με τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του», αναφέρει το δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ