Σουβλάκι χοιρινό, ο βασιλιάς του καλοκαιριού

Με τη συνοδεία μιας σάλτσας γιουρτιού.

Υλικά

  • 1 κομμάτι χοιρινό μπούτι περίπου 500 γραμμάρια
  • 1 μεγάλη ντομάτα, όχι υπερώριμη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι 
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγη πάπρικα (προαιρετικά)
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρέας σε μπουκιές
  • Κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες να τα πιάνει καλά το καλαμάκι
  • Όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ
  • Αλατίζετε, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
  • Τα περνάτε στο καλαμάκι και ψήνετε για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα 
  • Είτε σε γκριλ είτε σε μπάρμπεκιου είναι σχεδόν το ίδιο

Μια σάλτσα με γιαούρτι και λεμόνι για συνοδεία

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο λευκό
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Εκτός από το γιαούρτι και τον άνιθο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2΄
  • Αδειάζουμε τα υλικά σε μπολ
  • Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και τον άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με κουτάλι
  • Διατηρούμε τη σος κρύα. Σερβίρουμε την τελευταία στιγμή με τα σουβλάκια μας
  • Αν είστε μερακλήδες, μπορείτε σε αυτή την ελαφριά σος να προσθέσετε λίγο σκόρδο λυωμένο, θα είναι ένα λάιτ τζατζίκι, χωρίς τη φασαρία με το στιμμένο αγγούρι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ