fbpx Σουβλάκι χοιρινό, ο βασιλιάς του καλοκαιριού | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σουβλάκι χοιρινό, ο βασιλιάς του καλοκαιριού

Σουβλάκι χοιρινό, ο βασιλιάς του καλοκαιριού
01|08|2015 | 18:31

Με τη συνοδεία μιας σάλτσας γιουρτιού.

Υλικά

  • 1 κομμάτι χοιρινό μπούτι περίπου 500 γραμμάρια
  • 1 μεγάλη ντομάτα, όχι υπερώριμη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι 
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγη πάπρικα (προαιρετικά)
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρέας σε μπουκιές
  • Κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες να τα πιάνει καλά το καλαμάκι
  • Όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ
  • Αλατίζετε, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
  • Τα περνάτε στο καλαμάκι και ψήνετε για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα 
  • Είτε σε γκριλ είτε σε μπάρμπεκιου είναι σχεδόν το ίδιο

Σουβλάκι χοιρινό, ο βασιλιάς του καλοκαιριού | iefimerida.gr 0

Μια σάλτσα με γιαούρτι και λεμόνι για συνοδεία

Σουβλάκι χοιρινό, ο βασιλιάς του καλοκαιριού | iefimerida.gr 1

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο λευκό
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Εκτός από το γιαούρτι και τον άνιθο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2΄
  • Αδειάζουμε τα υλικά σε μπολ
  • Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και τον άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με κουτάλι
  • Διατηρούμε τη σος κρύα. Σερβίρουμε την τελευταία στιγμή με τα σουβλάκια μας
  • Αν είστε μερακλήδες, μπορείτε σε αυτή την ελαφριά σος να προσθέσετε λίγο σκόρδο λυωμένο, θα είναι ένα λάιτ τζατζίκι, χωρίς τη φασαρία με το στιμμένο αγγούρι!
ΣΧΟΛΙΑ