BMW: Τώρα κινητήρας diesel με 4 turbo και πάνω από 400 άλογα - iefimerida.gr

BMW: Τώρα κινητήρας diesel με 4 turbo και πάνω από 400 άλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σούπερ diesel με τα 381 άλογα και τα 3 turbo που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της γκάμας των πετρελαιοκινητήρων της BMW πρόκειται σύντομα να αντικατασταθεί.

Από ένα νέο σύνολο που εξελίσσει η γερμανική εταιρεία και το οποίο, όπως γράφτηκε στο www.carzine.gr, θα έχει ένα turbo παραπάνω, το σύνολο 4, το οποίο μάλιστα, εκτός απροόπτου θα είναι ηλεκτρικό.

Με το επιπλέον turbo οι μηχανικοί της εταιρείας του Μονάχου θέλουν να έχουν διαθέσιμη πολύ ροπή από πολύ χαμηλά και να εξαλείψουν το όποιο turbo lag. Αντίστοιχα οι υπόλοιπες τουρμπίνες μπορούν να ρυθμιστούν για καλύτερη απόδοση στις ψηλές στροφές.

Με τον τρόπο αυτό ο νέος hyper turbo diesel θα μπορούσε να αποδίδει πάνω από 400 άλογα και 800 Nm, ενώ όπως συμβαίνει και με το υπάρχον σύνολο των 381 ίππων που προαναφέραμε, θα συνδυάζεται με τετρακίνηση.

Η εμφάνισή του προσδιορίζεται για το 2016, ενώ εκτός από την καινούργια 750d θα χρησιμοποιείται και στην αντίστοιχη μελλοντική 5άρα αλλά και στα μεγάλα SUV της μάρκας, τις Χ5 και Χ6 αλλά και την αναμενόμενη Χ7.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ