Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες] - iefimerida.gr

Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον κόσμο της μόδας παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία. Οι γυναίκες που έχουν χρήματα να αγοράσουν από οίκους υψηλής ραπτικής μπορεί να είναι άνω των 40, αλλά τα κορίτσια που οι σχεδιαστές επιλέγουν ως μοντέλα είναι σχεδόν έφηβες. Κι αυτό είναι που κάνει την περίπτωση της 86χρονης Δάφνης Σέλφε μοναδική.

Η Δάφνη είναι ένα σπάνιο μοντέλο που γίνεται όλο και πιο όμορφη μεγαλώνοντας. Και ενώ τα εντυπωσιακά νεαρά μοντέλα, χάνουν την λάμψη τους από πάρτι, το τζετ-λαγκ, τα ναρκωτικά και το ελάχιστο φαγητό, η Δάφνη γίνεται όλο και πιο περιζήτητη με κάθε της ρυτίδα.

Στη φωτογραφία που έβαλε για εξώφυλλο στα απομνημονεύματά της με τίτλο «The way we Wore: A life in clothes» τα μαλλιά της Δάφνης είναι απαλά γκρι και το δέρμα της γεμάτο ρυτίδες και πανάδες κι όμως με κάποιο μαγικό τρόπο αυτό φαίνεται γοητευτικό.

Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η καριέρα της Δάφνης ξεκίνησε περιέργως ανάποδα. Στα 20 και 30 της που είχε φρέσκια και δροσερή επιδερμίδα, ήταν ένα μοντέλο φασόν που διαφήμιζε δημητριακά, μπύρα, κρασί, τζιν, μπισκότα και μπέικον.

Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τότε είχε επίσης να θρέψει τρία παιδιά, γατάκια και σκυλάκια και σπίτι στα προάστια της πόλης και σύζυγος με μια απαιτητική δουλειά ως παραγωγός του Sunday Night At The Palladium που χρειαζόταν την υποστήριξή της στο σπίτι.

«Ποτέ δεν κουραζόμουν να είμαι νοικοκυρά και μητέρα» γράφει. «Μπορεί να έχετε ακούσει για νοικοκυρές στη δεκαετία του '50 που ένιωθαν θλιμμένες και καταπιεσμένες, αλλά εγώ δεν ήμουν τίποτα από αυτά»

Οταν έφτασε τα 70 της, αφού τα παιδιά της μεγάλωσαν και ο σύζυγός της είχε πεθάνει, έγινε μοντέλο. Η Vogue την έντυσε με Hussein Chalayan, η Dolce & Gabbana την ζήτησε για τις διαφημίσεις της, η Marie Claire την στόλισε με χάντρες Alice Temperley, και την έστειλαν στην Κίνα, τη Χιλή, τη Νορβηγία, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία, ανοίγοντας της την πόρτα σε ένα νέο κόσμο του μόντελινγκ.

Οπως γράφει η ίδια στα απομνημονεύματά της, αν υπάρχει ένα πράγμα που λάτρευε από πάντα στη ζωή της ήταν τα ρούχα. Οι πρώτες μνήμες της Δάφνης ως παιδί, είναι από τα πάρτι με ζελέ και παγωτό στο Muswell Hill, στο Βόρειο Λονδίνο, που φορούσε κροσσωτά φορέματα από οργαντίνα που έραβε η μητέρα της με μία μηχανή Singer και ασορτί σακάκια μπολερό. Τα φορέματα ήταν απομιμήσεις αυτών που φορούσε η πιο διάσημη μικρή ηθοποιός του Χόλιγουντ: η 6χρονη Σίρλεϊ Τέμπλ.

Οπως η Σίρλεϊ, έτσι και η Δάφνη είχε ξανθές μπούκλες με λευκές κάλτσες μέχρι τον αστράγαλο. Μία μαυρόασπρη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1932 και περιλαμβάνεται στο βιβλίο της, δείχνει την τεσσάρων ετών Δάφνη σε ένα ροζ βελούδινο φόρεμα με ασορτί καπέλο.

Οι σχολικές μνήμες περιλαμβάνουν κόκκινο σλιπ για το γυμναστήριο και τα φορέματα λακρός και χόκεϊ: «Καμία στο σχολείο δεν είχε πρόβλημα με το σώμα της και δε σκεφτόταν τις δίαιτες. Είχαμε συνηθίσει να τρώμε τα πάντα, πουτίγκες, γλυκά και τσάι με κέικ».

Το πρώτο βραδινό φόρεμα της, θυμάται, είχε μια σατέν ροζ φούστα και μια μαύρη δαντέλα στο μπούστο καλυμμένη με πούλιες ραμμένες στο χέρι. Την ημέρα του γάμου της, φορούσε ένα κρεμ Ζορζέτ φόρεμα με δαντέλα, το πέπλο της μητέρας της από τις από τις Βρυξέλλες το 1862 και Dior σκουλαρίκια από τη θεία της. Μάλιστα απόκαλύπτει ότι ο Κριστιάν Ντιορ ήταν ο αγαπημένος της σχεδιαστής από τα 20 της.

Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Εγινε εξώφυλλο στα 87 της: Το γηραιότερο μοντέλο του κόσμου μιλάει για την καριέρα του [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δάφνη Σέλφε απομνημονεύματα βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ