Παγκαλος στο CNN : «Δεν είναι τεμπέληδες οι Ελληνες» - iefimerida.gr

Παγκαλος στο CNN : «Δεν είναι τεμπέληδες οι Ελληνες»

CNN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αισιόδοξία του ότι η χώρα μας θα εξασφαλίσει την εκτη δόση του δανείου εξέφρασε ο Θεόδωρος Παγκαλος μιλώντας στο CNN. Δήλωσε πως τα δάνεια που λαμβάνουμε δεν είναι βοήθεια και υπερασπίστηκε τους Ελληνες απέναντι στις φήμες που μας θέλουν τεμπέληδες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα λάβει τα 8 δισ. και «θα καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε το έλλειμα μέχρι το τέλος του χρόνου».

Βέβαιος εμφανίστηκε και για το ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει:

«Κανείς ποτέ δεν μας έδωσε βοήθεια. Και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Απλά λαμβάνουμε δάνεια. Τα οποία και θα αποπληρώσουμε. Αυτό δεν είναι βοήθεια.»

Ο δημοσιογράφος του CNN ρώτησε τον αντιπρόεδρο εάν η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον με εχθρότητα. Η απάντησή του ήταν: «Οχι από τους άλλους Ευρωπαίους. Ρατσιστές είναι όσοι έχουν γράψει ή πει δημοσίως ότι οι Νοτιοευρωπαίοι είναι τεμπέληδες, επειδή το κλίμα είναι καλό και θέλουν να κάθονται στον ήλιο, σπαταλώντας τα χρήματα του Βορειοευρωπαίου. Αν κοιτάξετε στον Τύπο σας, θα δείτε εχθρικά άρθρα, φωτογραφίες και πρέπει να πάρω θέση. Αλλά δεν αισθάνομαι εχθρότητα. Θεωρώ ότι βλάκες υπάρχουν σε κάθε χώρα. Υπάρχουν βεβαίως και στη χώρα μου. Και οι ρατσιστές υπάρχουν παντού».

Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις διαδηλώσεις και την οργή των πολιτών, ο κ. Πάγκαλος είπε: «Υπάρχουν προβλήματα αλλά το κράτος θα τα κρατήσει υπό έλεγχο»

Κλείνοντας ανέφερε: «Αποκλείεται η Ελλάδα να φύγει από το Ευρώ. Είναι αδύνατον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ