Το κινέζικο Tesla Model S λέγεται Youxia Ranger X - iefimerida.gr

Το κινέζικο Tesla Model S λέγεται Youxia Ranger X

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σιγά που οι Κινέζοι δεν θα αντέγραφαν τα μοντέλα της Tesla και μάλιστα, όπως συνηθίζουν, σε κάθε τους λεπτομέρεια.

Ετσι το Youxia Ranger X είναι φτυστό το Model S όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και στο εσωτερικό του, όπου δεσπόζει, ακριβώς όπως στο πρότυπό του, η τεράστια οθόνη στην κεντρική κονσόλα.

Οι ίδιοι οι Κινέζοι πάντως λένε πως το εσωτερικό δεν είναι αντίγραφο αυτού του Model S, αλλά εμπνευσμένο από τον Κιτ, το αυτοκίνητο του Ιππότη της Ασφάλτου, καθώς ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο 28χρονος Huang Xiuyuan είναι μεγάλος θαυμαστής του συγκεκριμένου σίριαλ της δεκαετίας του ’80. Τέλος πάντων…

Το Youxia, ως «γνήσιος» κλώνος του Model S, κινείται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 356 άλογα που αρκούν για ένα 0-100 σε 5,6 δεύτερα. Την ίδια στιγμή η αυτονομία του προσδιορίζεται στα 450 χιλιόμετρα.

Οι πωλήσεις του Youxia Ranger X θα ξεκινήσουν προς το τέλος του 2015 και σε μια τιμή που θα κυμαίνεται γύρω στις 32.000 δολάρια, ενώ μέχρι στιγμής η Tesla δεν έχει αντιδράσει. Και να αντιδράσει πάντως δεν θα κερδίσει τίποτα, όπως ακριβώς έγινε με τη Land Rover και τη ξεδιάντροπη κόπια του Evoque.

Το κινέζικο Tesla Model S λέγεται Youxia Ranger X | iefimerida.gr 0
Το κινέζικο Tesla Model S λέγεται Youxia Ranger X | iefimerida.gr 1
Το κινέζικο Tesla Model S λέγεται Youxia Ranger X | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ