FAZ: Ο Σόιμπλε θέλει να αποδυναμώσει την Κομισιόν - iefimerida.gr

FAZ: Ο Σόιμπλε θέλει να αποδυναμώσει την Κομισιόν

Enzo Zucchi / EU Handout / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιορισμό ή κατάργηση ορισμένων αρμοδιοτήτων της Κομισιόν φαίνεται πως επιθυμεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ, που τιτλογορείται ως «Ο Σόιμπλε θέλει να αποδυναμώσει την Κομισιόν», ο Γερμανός φέρεται να θέλει θεσμικό διαχωρισμό της αρχικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών συνθηκών, από άλλες αρμοδιότητες που είναι στα χέρια των Βρυξελλών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε ανεξάρτητους φορείς, όπως είναι το μοντέλο κάποιων αμερικανικών υπηρεσιών.

FAZ: Ο Σόιμπλε θέλει να αποδυναμώσει την Κομισιόν | iefimerida.gr 0

Το δημοσίευμα σημειώνει πως το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στην κορυφή της ατζέντας της ολλανδικής προεδρίας της Ε.Ε, το πρώτο εξάμηνο του 2016, από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η FAZ τονίζει πως η κίνηση του Γερμανού υπουργού πηγαίνει πέρα την ελληνική κρίση, ωστόσο, υπογραμμίζει την απόσταση που υπήρχε ανάμεσα στον κ. Σόιμπλε και τον κ. Γιούνκερ για το ελληνικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, διαπραγματεύθηκε απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας πολιτικό χαρακτήρα στο αίτημα του Ελληνα πρωθυπουργού. Στον αντίποδα ο κ. Σόιμπλε, είχε επανειλημμένως τονίσει πως το θέμα είναι στα «χέρια» του Eurogroup και όχι των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ