Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο - Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο - Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια Ινδού μεγαλοεπιχειρηματία βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό η παραδοσιακή έδρα της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο - Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες]  | iefimerida.gr 0


Το κτήριο ήρθε στα χέρια του Γιουσουφάλι Καντέρ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ινδίας, για 110 εκατομμύριο λίρες. Ο μεγιστάνας σκοπεύει να το μετατρέψει σε πολυτελές ξενοδοχείο, 235 δωματίων, που θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες το 2017.
Το 2014, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είχε βάλει πωλητήριο στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Σκότλαντ Γιαρντ, σε μία προσπάθεια να υπακούσει στις εντολές της βρετανικής κυβέρνησης για δραστικές περικοπές δαπανών.
Σύμφωνα με το BBC στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρισκόταν το πρώτο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η Σκότλαντ Γιαρντ μεταξύ 1829 και 1890.

Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο - Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Το υπάρχον μεγαλοπρεπές κτιριακό συγκρότημα κατασκευάστηκε το 1910 και στέγαζε το Κέντρο Στρατολόγησης Στρατού και τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.
Ανακαινίστηκε το 1982 και αποτέλεσε την έδρα της βιβλιοθήκης του Υπουργείου Αμυνας μέχρι και το 2004.

Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο - Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro - που σχολιάζει την κίνηση του 59χρονου Ινδού μεγαλοεπιχειρηματία, Γιουσουφάλι Καντέρ να δημιουργήσει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο σημείο όπου βρισκόταν το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Σκότλαντ Γιαρντ δαπανώντας το ποσό των 110 εκατομμυρίων λιρών- το Λονδίνο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις στον κόσμο, ειδικά για τους τουρίστες.

Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο - Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες]  | iefimerida.gr 3


«Γνωρίζουμε ότι αυτό το έργο θα είναι μία πραγματική ευκαιρία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιουσουφάλι Καντέρ. Το επταώροφο ξενοδοχείο, περίπου 56.000 τετραγωνικών μέτρων, θα διαθέτει συνολικά 235 δωμάτια, πολλά εστιατόρια, δύο μπαρ, βιβλιοθήκη, πολυτελείς αίθουσες συνεδριάσεων, και φυσικά, θυρωρείο 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Δίπλα στο ξενοδοχείο θα υπάρχει ένα βικτοριανού τύπου οίκημα το οποίο θα επικοινωνεί με το ξενοδοχείο και θα λειτουργεί ως χώρος ψυχαγωγίας αποκλειστικά για τους ένοικους. Συνολικά, το ξενοδοχείο θα απασχολεί περίπου 250 εργαζομένους. Οπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο - Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ινδός ξενοδοχείο Σκότλαντ Γιάρντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ