Eισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο Plan B

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε οι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκείμενου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στις μηνυτήριες αναφορές των 6 δικηγόρων οι οποίοι στράφηκαν σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων - συνεργατών του Γιάννη Βαρουφάκη στο plan Β.

Οι δικηγόροι στην αναφορά τους υποστηρίζουν ότι τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο οικονομικό φόρουμ της 16ης Ιουλίου εμπίπτουν σε μια σειρά αδικημάτων που πρέπει να ερευνηθούν: από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων μέχρι το αδίκημα της παραχάραξης νομίσματος.

Ήδη πάντως χθες ο γενικός γραμματέας εσόδων και παιδικός φίλος του Γιάννη Βαρουφάκη διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε εντολη για υποκλοπές ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών. Την εισαγγελική έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελεας Χρηστος Ντζούρας καλώντας ως μάρτυρες τα πρόσωπα που φαίνονται οτι ανήκουν στην ομάδα κρούσης του Γ. Βαρουφάκη. Στην περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού, ο Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει και αυτί τη δικογραφία στη βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ