Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μία από τις πιο ακριβές και ταυτόχρονα πιο ποθητές τσάντες στον κόσμο. Η γυναίκα που αποτέλεσε όμως έμπνευση για την δημιουργία της δεν επιθυμεί πλέον η τσάντα να φέρει το όνομά της.

Για όσους είναι λάτρεις της μόδας, το μυαλό έχει πάει αυτόματα στη διάσημη Birkin του οίκου Hermès, την τσάντα που σχεδιάστηκε από τον Jean-Louis Dumas προς τιμήν της Βρετανίδας ηθοποιού Jane Birkin το 1984.

Από τότε η συγκεκριμένη τσάντα μετατράπηκε σε θρύλο και απαραίτητο αξεσουάρ κάθε διασημότητας που σέβεται τον εαυτό της. Εκτός από την ίδια την Jane Birkin, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί η τσάντα να μετονομαστεί επειδή δεν θέλει πλέον το όνομά της να σχετίζεται με αυτή.

Η 68χρονη ηθοποιός μάλιστα, στράφηκε κατά του πολυτελούς οίκου, αναφορικά πάντα με την τσάντα που φέρει το όνομά της, λόγω των αποκαλύψεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα για τα βασανιστήρια τα οποία φέρονται να έχουν υποστεί οι κροκόδειλοι από το δέρμα των οποίων υποτίθεται ότι προκύπτει η τσάντα.

Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Αφού ενημερώθηκα για τις βάναυσες πρακτικές τις οποίες υφίστανται οι κροκόδειλοι κατά την διάρκεια της παραγωγής των τσαντών της Hermès που φέρουν το όνομά μου... ζήτησα από την Hermès Group να μετονομάσει την Birkin μέχρι να εφαρμοστούν στην παραγωγή της καλύτερες πρακτικές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές», αναφέρει η Jane Birkin σε δήλωσή της που εξεδόθη από την PETA.

Σύμφωνα με την PETA, η απαίτηση της ηθοποιού προέκυψε μετά την πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης στην οποία αποκαλύπτονται οι συνθήκες εκτροφής και σφαγής των κροκόδειλων και των αλιγατόρων στις φάρμες εκτροφής.

«Η Jane Birkin εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με τις πρακτικές για τη σφαγή των κροκόδειλων. Τα σχόλιά της δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο την φιλία και την εμπιστοσύνη που μοιραζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Η Hermès σέβεται και συμμερίζεται τα συναισθήματά της και δηλώνει σοκαρισμένη από τις εικόνες που μεταδόθηκαν πρόσφατα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός οίκος και συνεχίζει: Μια έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη φάρμα του Τέξας που ενεπλάκη στο βίντεο. Κάθε παραβίαση των κανόνων θα πρέπει να διορθωθεί και να τιμωρηθεί.

«Η Hermès διευκρινίζει ότι η εν λόγω φάρμα δεν ανήκει στην ίδια και ότι τα δέρματα των κροκοδείλων με το οποία τροφοδοτείται δεν χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των τσαντών Birkin. H Hermès επιβάλλει στους συνέταιρούς της τα υψηλότερες προδιαγραφές ως προς την δεοντολογική μεταχείριση των κροκόδειλων», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο οίκος που στη συνέχεια αυτής δίνει στοιχεία των μέτρων που λαμβάνει.

Η ιστορία

Η διάσημη τσάντα προέκυψε όταν τυχαία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αεροπλάνο, η Βρετανίδα ηθοποιός καθόταν δίπλα στον Jean-Louis Dumas, τον άνθρωπο πίσω από την Hermès. Όπως έχει διηγηθεί η ηθοποιός, όταν κάποια στιγμή οι τσάντες της αναποδογύρισαν με αποτέλεσμα να ξεχυθούν από αυτές ό, τι βρισκόταν μέσα, ο Dumas της πρότεινε να πάρει μία τσάντα με τσέπες. «Την ημέρα που η Hermès θα κάνει μία τσάντα με τσέπες, θα πάρω», απάντησε η Birkin προκαλώντας την άμεση αντίδραση του διευθυντή του οίκου. «Μα εγώ είμαι η Hermès και θα βάλω τσέπες για εσένα», της είπε και κάπως έτσι «γεννήθηκε» η πολυπόθητη τσάντα.

Παρόλα αυτά Jane Birkin δεν ήταν ποτέ η καλύτερη εκπρόσωπος της δημοφιλούς τσάντας μια και στο παρελθόν είχε παραπονεθεί για το βάρος της.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες celebrities έχουν στην συλλογή τους αρκετές εκδόσεις της Birkin, με κορυφαία την Victoria Beckham που διαθέτει περισσότερες από 100, η Jane Birkin έχει μόλις μία.

Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ενα βίντεο με κακοποίηση κροκοδείλων βάζει σε μπελάδες την Hermès [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Jane Birkin Hermes μετονομασία PETA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ