Θεοδωράκης: Να δοθούν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Να δοθούν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να δοθούν εγγυήσεις, από το εξωτερικό, ότι οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν με «κούρεμα», ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντησή του με την Λούκα Κατσέλη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συζήτησε για περίπου μία ώρα με την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. «Εκτός των άλλων, το κούρεμα καταθέσεων είναι κάτι άδικο σε μια εποχή που οι πονηροί έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ενώ έχουν μείνει οι υπεύθυνοι πολίτες να στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού έθεσε και το θέμα της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αυτή την εποχή κλείνουν η μία μετά την άλλη, με τα μέλη της διοίκησης της ΕΕΤ να δέχονται ότι αν δεν αποκατασταθεί η ρευστότητα προς τον κορμό της ελληνικής οικονομίας δεν θα επανέλθει ποτέ η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

«H οικονομία μας, εκτός από το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, έχει και ένα μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης. Τα capital controls που επιβλήθηκαν στην ελληνική οικονομία διέλυσαν όλους τους πυλώνες εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες από το Ποτάμι για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. «Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις από το εξωτερικό ότι δε θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων», πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνάντηση. «Εάν λοιπόν υπάρξουν κινήσεις που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά θα υπάρξει αποκατάσταση της τραπεζικής ζωής άρα και βελτίωση της οικονομικής κατάστασης. Είμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο φθινόπωρο, θα πρέπει να υπάρξουν από την κυβέρνηση σημαντικές αποφάσεις στη σωστή κατεύθυνση, όπως επίσης και επιλογή των σωστών ανθρώπων που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν αυτό το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ