Τα 41 κλείνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας -Φωτογραφίες [εικόνες]

Αδιαμφισβήτητα πολύ διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα, θα είναι τα φετινά γενέθλια του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός κλείνει τα 41 του χρόνιο εν μέσω... θύελλας σε πολλαπλά επίπεδα.

Διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εσωκομματική μάχη, υπόθεση Βαρουφάκη, το σίγουρο είναι ότι μόνο ξέγνοιαστα δεν θα είναι τα φετινά γενέθλια του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία είναι και τα πρώτα που τον βρίσκουν στο τιμόνι της χώρας, που είναι άγνωστο αν ονειρευόταν όταν στην αρχή της δεκαετίας του '90 ως μέλος της ΚΝΕ - τότε - συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα κατά την περίοδο των καταλήψεων.

Αν κάποιος έπρεπε να συγκεντρώσει τις 5 ημερομηνίες σταθμούς στην πολιτική ζωή του κ. Τσίπρα σίγουρα θα ήταν αυτές:

  • Τέλη 1980: Εντάχθηκε στην ΚΝΕ
  • 2008: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συνασπισμού
  • 2009: Εκλέχθηκε βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου
  • 2014: Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του, κερδίζει τις Ευρωεκλογές
  • 2015: Κέρδισε τις γενικές εκλογές και ορκίστηκε πρωθυπουργός 

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα, δηλώνει παιδί του κέντρου της Αθήνας και σημαντικές στιγμές της ζωής του είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πόλη που τόσο αγαπά, σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ασκώντας, μάλιστα, για πέντε χρόνια το επάγγελμα, πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στα κοινά. Μοιράζεται τη ζωή του για πάνω από 20 χρόνια με την Περιστέρα (ή Μπέτυ) Μπαζιανά, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Φοίβο–Παύλο και τον Ορφέα-Ερνέστο.

Αγνωστες φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία:

...την εφηβική του ηλικία:

... και κάποιες ακόμη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ