Μοντέλο φωτογραφιζόταν σε παραλία κι από πίσω της έμπαιναν παράνομα στη χώρα μετανάστες [βίντεο] - iefimerida.gr

Μοντέλο φωτογραφιζόταν σε παραλία κι από πίσω της έμπαιναν παράνομα στη χώρα μετανάστες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Ιουλίου. Περίπου στις 6 το πρωί όλα ήταν έτοιμα και η Ekaterina Juskowski, φωτογράφος με έδρα το Μαϊάμι, είχε ξεκινήσει να τραβά βίντεο μια φίλη της που εργάζεται ως μοντέλο, όταν εντελώς συμπτωματικά έγινε μάρτυρας μιας σκηνής με πρωταγωνιστές μετανάστες.

Στην αρχή παρατήρησε μια βάρκα στο φόντο και νόμιζε πως ήταν σκάφος καταδύσεων, αλλά αυτό πλησίαζε όλο και περισσότερο στην ακτή με τη φωτογράφο να σκέφτεται: «Μου καταστρέφει το βίντεο» με την Juskowski να αναγκάζεται να κλείσει την κάμερα, αλλά όταν συνειδητοποίησε τι εξελισσόταν να την ανοίξει αμέσως ξανά. Τότε, περίπου 9 άνδρες πηδούν από τη βάρκα κι αρχίζουν να τρέχουν μέσα στην άμμο με κατεύθυνση την ακτή, αφήνοντας τη βάρκα να πλέει άδεια και ακυβέρνητη στην ακτή.

Το βίντεο αποτυπώνει με τον πιο περιγραφικό τρόπο το πώς οι μετανάστες που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων φτάνουν στην ακτή της Φλόριντα.

Η Juskowski η οποία είναι ιδρύτρια του Ιδρύματος «Miami Girls Foundation» και μετανάστρια από τη Ρωσία η οποία έφτασε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει σε ηλικία 18 ετών δήλωσε για το βίντεό της: «Το να βλέπεις ανθρώπους να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους πηδώντας από μια βάρκα και τρέχοντας προς την πόλη, με έκανε να νιώσω ότι ο προσωπικός μου αγώνας είναι πολύ μικρός μπροστά στον δικό τους. Οσο αντιφατικό κι αν είναι είναι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης για πολλούς από εμάς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και το κάνουν με πολύ υψηλό τίμημα μεγάλου θάρρους, σκληρής δουλειάς και απίστευτης μοναξιάς. Κατάφερα να γνωρίσω την Αμερική ως μια χώρα με μεγάλη καρδιά. Οσο λοιπόν έχω εμπιστοσύνη στην αμερικανική κυβέρνηση να βελτιώσει τους μεταναστευτικούς νόμους της, άλλο τόσο μου έρχεται φυσικό να δείχνω συμπόνοια και κατανόηση (σ.σ. στους μετανάστες) σε προσωπικό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των διασυνοριακών φυλάκων των ΗΠΑ, Φρανκ Μίλερ είπε: «Αυτό είναι ένα σημάδι του πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση έχουν αυτές οι οργανώσεις τις οποίες αποκαλούμε διακρατικές εγκληματικές οργανώσεις, να διακινούν λαθραία εγκληματίες και ναρκωτικά κατευθείαν στην παραλία». Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει κινηθεί έρευνα για το περιστατικό και τόνισε: «Από το 2014 μέχρι σήμερα, έχει παρατηρηθεί αύξηση στη λαθραία διακίνηση διά θαλάσσης στη Φλόριντα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ