Ιταλός Πρόεδρος για Ελλάδα: Θετική η συμφωνία, αλλά η ΕΕ πρέπει να καταβάλει κι άλλες προσπάθειες - iefimerida.gr

Ιταλός Πρόεδρος για Ελλάδα: Θετική η συμφωνία, αλλά η ΕΕ πρέπει να καταβάλει κι άλλες προσπάθειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συμφωνία για την Ελλάδα, που επετεύχθη στην τελευταία Σύνοδο των Βρυξελλών, και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή πραγματικότητα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, απευθυνόμενος στο διπλωματικό σώμα της χώρας του.

Ο κ. Ματαρέλα χαρακτήρισε «θετική» τη συμφωνία των Βρυξελλών για την Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο «δεν μπορούμε να κρύψουμε την αίσθηση αποδυνάμωσης των σχέσεων αλληλεγγύης».

«Τώρα, οι κοινοί κανόνες πρέπει να πλαισιωθούν από άλλους, κοινούς θεσμούς -μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα- για να αποφύγουμε να μείνουμε στη μέση της πορείας, με ατελές οικοδόμημα και τον ορατό κίνδυνο να υπάρξει οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο Ματαρέλα.

«Η Ευρώπη καταβάλλει λιγότερες προσπάθειες από ό,τι θα έπρεπε. Πρέπει να την απελευθερώσουμε από τους εθνικούς εγωισμούς», τόνισε ο σικελικής καταγωγής Πρόεδρος της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ