Το 1ο Διεθνές Mime Φεστιβάλ έρχεται στη Μονή Λαζαριστών - iefimerida.gr

Το 1ο Διεθνές Mime Φεστιβάλ έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ομιχλώδες όνειρο επιστρέφει από την παιδική ηλικία, ιστορίες χαράς και λύπης ισορροπούν ανάμεσα στο γιν και το γιανγκ, ο χορός αγκαλιάζει την ψευδαίσθηση και η μαγεία αναδύεται μέσα από πυροτεχνήματα, πεφταστέρια, κύματα ωκεανού και λαμπρές αστραπές.

Τέσσερις ιστορίες, χωρίς λόγια, δίνουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης έναν ιδιαίτερο λόγο να τις παρακολουθήσει και να τις βιώσει.

Πρόκειται για τις τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις ενός νέου καλλιτεχνικού θεσμού για την πόλη, του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Μικρής Φόρμας "International Mime Festival", με υπότιτλο Contemporary Visual Theatre, που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, σε συνεργασία με την Inter Show Productions και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις παραστάσεις, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ -ONLY YOU από το Teatr Formy και την Πολωνία, IKIRU από τον Tadashi Endo και την Ιαπωνία, DÉJÀ-VU? από τους Bodecker & Neander Company και τη Γερμανία / Γαλλία και FIREFLY από το eVolution Dance Theater και τις ΗΠΑ/Ιταλία- θα δοθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 2, 10, 22 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου.

Οι διοργανωτές υπόσχονται μια μοναδική διαδρομή στην ανθρώπινη έκφραση και μια συνολική σπουδαία εμπειρία σε όσους παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, στις οποίες "το σώμα, η μουσική, τα εφέ, αλλά και όλες οι σύγχρονες τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου συνδυάζονται και δημιουργούν νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης".

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 12 ευρώ και φθάνουν έως τα 35 ευρώ, ενώ διατίθενται μαθητικά, φοιτητικά και εισιτήρια ανέργων.

Αναλυτικότερα για τις παραστάσεις:

  • ONLY YOU από το Teatr Formy (Πολωνία)- Παρασκευή 2 Οκτωβρίου

Η παράσταση ξεκινάει στις αρχές του '30 στην Πολωνία. Η υπόθεση διατρέχει μια περίοδο περίπου 60 χρόνων. Κάποια από τα γεγονότα της ιστορίας είναι ένα ομιχλώδες όνειρο, η ίδια η ιστορία είναι ένα ομιχλώδες όνειρο που επέστρεψε από την παιδική ηλικία... Είναι η καταγραφή μιας σκληρής, κάποτε παράλογης, μα πιθανής αγάπης...

  • IKIRU. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ PINA BAUSCH, από τον Tadashi Endo (Ιαπωνία)- Σάββατο 10 Οκτωβρίου

To IKIRU, που στα πορτογαλικά σημαίνει «ζωή», είναι ένα αφιέρωμα στη μεγάλη Γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Pina Bausch, την οποία ο Tadashi Endo γνώρισε μέσω του Γερμανού κοντραμπασίστα Peter Kowald κι του σημαντικότερου χορευτή Butoh, τον Ιάπωνα Kazuo Ohno. Όλοι τους είχαν την ίδια επιθυμία: να φέρουν με την τέχνη τους την αγάπη και την ανθρωπιά σ τον κόσμο!

  • DÉJÀ-VU? από τους Bodecker & Neander Company (Γερμανία / Γαλλία)- Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Εδώ και μια δεκαετία οι Bodecker & Neander γεμίζουν μεγάλες θεατρικές αίθουσες, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους σε περισσότερες από 30 χώρες, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, γοητεύοντας κοινό και κριτικούς. Δυο κωμικοτραγικές φιγούρες, χωρίς λόγια, σχεδόν χωρίς σκηνικά, προσαρμόζουν την παράσταση ανάλογα με το κοινό και παίζουν με τις αισθήσεις. Η χαρά, η έκπληξη, η συγκίνηση, αλλά και η μαγεία που φτάνει στα όρια του θεάτρου, θα κάνει κάθε θεατή, μικρό ή μεγάλο, να μπει για λίγο σε μια άλλη διάσταση!

  • FIREFLY από το eVolution Dance Theater (ΗΠΑ / Ιταλία)- Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Ένας συναρπαστικός συνδυασμός χορού και ψευδαίσθησης. Μια παράσταση που συνδυάζει χορό, ακροβατικά, θέατρο, video art και την τεχνολογία σε μια οπτική πανδαισία που υπόσχεται τον ενθουσιασμό, τη μαγεία και την ψευδαίσθηση. Πυροτεχνήματα, πεφταστέρια, κύματα ωκεανού, λαμπρές αστραπές…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ