Βαλαβάνη: Ολα είναι συκοφαντίες, έχω χρόνια να επικοινωνήσω με τους συγγενείς μου - iefimerida.gr

Βαλαβάνη: Ολα είναι συκοφαντίες, έχω χρόνια να επικοινωνήσω με τους συγγενείς μου

Credit: Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για δύο ακόμη συγγενικά της πρόσωπα που έκαναν αναλήψεις μεγάλων ποσών λίγο πριν την επιβολή των capital controls.

Η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ σε επιστολή της προς το «Πρώτο Θέμα» κάνει λόγο για «στοχευμένη επίθεση στο πρόσωπό της» και δηλώνει πως έχει χρόνια να επικοινωνήσει με τους εν λόγω συγγενείς της. Κάτι αντίστοιχο είχε δηλώσει και για την μητέρα της, όταν αποκαλύφθηκε ότι και εκείνη είχε κάνει αναλήψεις από τράπεζα του Ηρακλείου Κρήτης πριν επιβληθούν οι περιορισμοί στις καταθέσεις.

«Είναι το λιγότερο γελοία και βέβαια απαράδεκτη η προσπάθεια σύνδεσης μου με τραπεζικές κινήσεις ή ενέργειες συγγενών μου επιχειρηματιών, με τους οποίους έχω χρόνια να επικοινωνήσω. Οι ίδιοι άλλωστε δηλώνουν στην εφημερίδα σας ότι δεν είχαν σχέση μαζί μου, δεν έλαβαν καμία πληροφόρηση από μένα και οι δοσοληψίες με τις τράπεζες τους αποτελούσαν την δική τους συνήθη επαγγελματική πρακτική» υποστηρίζει η πρώην υπουργός.

Επίσης διαψεύδει ως «απολύτως ανακριβή» ότι επιβεβαίωσε η ίδια σε τηλεοπτική συνέντευξη της, ότι η μητέρα της επικαλέστηκε το όνομά της κατά τη διάρκεια τραπεζικής της συναλλαγής. «Υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή της συνέντευξης και αυτό που γράφτηκε δεν προκύπτει από πουθενά» ισχυρίζεται.

Επαναλαμβάνει δε όσα είχε πει για τις αναλήψεις της μητέρας της:

1.Η μητέρα μου, που διαχειρίζεται ανέκαθεν η ίδια τα περιουσιακά της στοιχεία, έσπασε προθεσμιακή κατάθεση της 100.000 ευρώ, όπως τη διαβεβαίωναν στην τράπεζα ότι μπορούσε να κάνει ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό το έκανε στις 18/6/2015, δηλαδή 10 ημέρες πριν από τα capital controls και όταν διαφαινόταν θετική εξέλιξη για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές - κι όχι μια βδομάδα αργότερα, στις 25.7.2015, όπως διατεινόταν η εφημερίδα σας.

2. Η ίδια παρέλαβε από την τράπεζα αυτοπροσώπως το συγκεκριμένο ποσόν, αντί να …της τα στείλουν σπίτι με τραπεζικό υπάλληλο, όπως ισχυρίστηκε η εφημερίδα σας. Ο λογιστής της ενημέρωσε το διευθυντή του υποκαταστήματος της «Εθνικής» για την ανάληψη του συγκεκριμένου ποσού μια μέρα πριν, όπως είναι η συνήθης πρακτική.

3. Και βέβαια εγώ, που ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση με τη διαχείριση των χρημάτων της, δεν είχα ιδέα ούτε οποιαδήποτε σχέση με τα παραπάνω, γιατί δεν υπήρχε λόγος να το πληροφορηθώ: Έτσι διαχειριζόταν η μητέρα μου ανέκαθεν ό,τι της ανήκει. Γι' αυτό και δεν είχα, βέβαια, επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο με οποιονδήποτε τραπεζικό σχετικά με τα οικονομικά της μητέρας μου».

Τέλος εγκαλεί το Πρωτο Θέμα για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νάντια Βαλαβάνη Επιστολή συγγενείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ