Το νέο Audi Q5 θα παρουσιαστεί σε περίπου 1 χρόνο - iefimerida.gr

Το νέο Audi Q5 θα παρουσιαστεί σε περίπου 1 χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Audi έχει δρομολογήσει την αντικατάστασή του Q5, η οποία προγραμματίζεται για τα μέσα του 2016.

Έτσι οι δοκιμές του στο δρόμο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ θα υιοθετεί αισθητικά στοιχεία τόσο από το πρωτότυπο Q6 που θα βρίσκεται το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη όσο και από το ολοκαίνουργιο Q7.

Βάση του θα είναι το πλαίσιο MLB Evo, η χρήση του οποίου συνεπάγεται και μείωση του βάρους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα φτάνει τα 325 κιλά όπως στο Q7, αλλά θα κυμαίνεται γύρω στα 100. Στα οπτικά του γνωρίσματα θα συμπεριλαμβάνεται, σε κάθε περίπτωση, μια μεγάλη single frame, όπως λέγεται, μάσκα η οποία θα έχει και μια αίσθηση 3D, ενώ κατόπιν παραγγελίας θα συνδυάζεται και με προβολείς Matrix.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει τόσο το στυλ του μεγαλύτερου Q7 όσο και πολλά από τα συστήματα ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης του. Κάτι που θα ισχύει και για το ψηφιακό ταμπλό.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει το επόμενο στάδιο εξέλιξης των γνωστών 4κύλινδρων και 6κύλινδρων που κινούν και το υπάρχον μοντέλο. Το βέβαιο είναι πως θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση, στην οποία η τετρακίνηση θα εξασφαλίζεται από την παρουσία ηλεκτροκινητήρα και στον πίσω άξονα, κατά τα πρότυπα του Audi Allroad Shooting Brake Concept. Φυσικά δεν θα απουσιάζει και η κορυφαία, σπορ πετρελαιοκίνητη έκδοση, η SQ5 TDI, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 άλογα (από 340 που είναι σήμερα), ενώ εξετάζεται και το RS Q5, κατά τα πρότυπα του Q3.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ