Ληστές «επιστήμονες» στη Θεσσαλονίκη -Λεία 255.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ληστές «επιστήμονες» στη Θεσσαλονίκη -Λεία 255.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 170.000 ευρώ και χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 85.000 ευρώ είχε υπεξαιρέσει τον τελευταίο μήνα μία εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα διαρρηκτών που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε μία από τις επιδρομές τους είχαν αφαιρέσει και πακτωμένο χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα αποτελείται από 5 Βούλγαρους υπηκόους, ηλικίας 36 έως 48 ετών, ένας από τους οποίους ήταν ο 42χρονος αρχηγός της, ενώ οι άλλοι είχαν εκτελεστικά καθήκοντα και χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο εξοπλισμό για την παραβίαση κλειδαριών θωρακισμένων θυρών και για την διάρρηξη και κοπή χρηματοκιβωτίων.

Η οργάνωση επέλεγε τους στόχους με κριτήριο την απουσία των ενοίκων, χρησιμοποιώντας μικρά ξυλάκια τα οποία έβαζε στο κάτω μέρος των κεντρικών εισόδων των διαμερισμάτων για να επιβεβαιώσει την απουσία των υποψήφιων θυμάτων τους.

Εννέα τέτοια ξυλάκια μαζί με 3 φιάλες υγραερίου οξυγόνου, ένα φλόγιστρο για την κοπή βαρέων μετάλλων, 14 ηλεκτρόδια για συσκευή κοπής-συγκόλλησης βαρέων μετάλλων, ένα ζευγάρι προστατευτικών γυαλιών για τις εργασίες με τον προαναφερόμενο εξοπλισμό, ένα εργαλείο διάρρηξης κλειδαριών θωρακισμένων θυρών ασφαλείας και 20 κεφαλές τρυπανιού εντοπίστηκαν στον χώρο της προσωρινής διαμονής τους στη Θεσσαλονίκη και στα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Ο χώρος της διαμονής τους, όπου συνελήφθησαν χθες μετά από επιχείριση της αστυνομίας, ήταν προσωρινός έτσι ώστε να αποφεύγεται πιθανός εντοπισμός τους και για αυτό το λόγο μετά τις διαρρήξεις αποχωρούσαν με προορισμό τη Βουλγαρία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής με τα οποία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν και άλλα θύματα της δράσης τους.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δημοσιεύει φωτογραφίες από τον εξοπλισμό τους.

Ληστές «επιστήμονες» στη Θεσσαλονίκη -Λεία 255.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ληστές «επιστήμονες» στη Θεσσαλονίκη -Λεία 255.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ληστές «επιστήμονες» στη Θεσσαλονίκη -Λεία 255.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ