Ακόμη και τα πληκτρολόγια παρακολουθούν οι κρατικές υπηρεσίες στη Γερμανία - iefimerida.gr

Ακόμη και τα πληκτρολόγια παρακολουθούν οι κρατικές υπηρεσίες στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προγράμματα υποκλοπής, που παρακολουθούν ακόμα και το πληκτρολόγιο του κομπιούτερ ανυποψίαστων πολιτών, χρησιμοποιούν οι γερμανικές αρχές, σύμφωνα με καταγγελίες της Λέσχης των Γερμανών Χάκερς, Chaos Computer Club (CCC).

Εκπρόσωποι του CCC, δήλωσαν ότι με τα προγράμματα που χρησιμοποιούν οι αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε οπτικοακουστική επίθεση, παραβιάζοντας έτσι το πλαίσιο που έχει εγκρίνει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας για την παρακολούθηση τηλεπικοινωνιακών μέσων ή πολιτών.

Κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο βαθμό και ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν το εν λόγω σύστημα, καθώς μέχρι στιγμής μόνο το βαυαρικό υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε πέντε φορές από το 2009 μέχρι και το 2010 το συγκεκριμένο λογισμικό.

Πολιτικοί και κόμματα της χώρας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παρακολούθηση πολιτών με «δούρειο ίππο» και ζήτησαν να γίνουν έρευνες για να διαπιστωθεί αν ευσταθεί η καταγγελία του CCC. Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Ζαμπίνε Λοϊτχόιζερ-Σαρενμπέργκερ, δήλωσε ήδη ότι με το ζήτημα πρέπει να επιληφθεί ο νομοθέτης, ώστε να καλυφθούν οι ασάφειες που περιέχει το νομικό πλαίσιο για τη χρήση τέτοιων λογισμικών συστημάτων.

Σημειώνεται ότι το Chaos Computer Club δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν 20 με 25 άτομα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία εφημερίδας του Βερολίνου, η οποία είχε δημοσιεύσει αγγελία-πρόσκληση για συνάντηση όσων ενδιαφέρονται για υπολογιστές.

Το CCC έγινε διάσημο στη Γερμανία με μια από τις πρώτες υποθέσεις χάκινγκ στο κόσμο, όταν τα μέλη του για να δείξουν ότι οι υπολογιστές μιας από τις μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες, της Sparkasse, δεν είναι ασφαλείς, έσπασαν το κωδικό και έμβασαν ποσό 135.000 μάρκων στο λογαριασμό του Chaos Computer Club, τα οποία αργότερα επέστρεψαν.

Τα μέλη του έχουν πλέον καθιερωθεί ως συνομιλητές της γερμανικής κυβέρνησης ή εταιριών που επιθυμούν να βελτιώσουν την ασφάλεια του δικτύου τους. Η εκπρόσωπος του CCC Κονστάντσε Κουρτς είναι μάλιστα μέλος της επιτροπής της γερμανικής βουλής «Διαδίκτυο και Ψηφιακή Κοινωνία».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ