Σλοβακία: «Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για την ψήφιση του ΕΤΧΣ» - iefimerida.gr

Σλοβακία: «Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για την ψήφιση του ΕΤΧΣ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύννεφα μαζεύονται στην προσπάθεια για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ETXΣ/EFSF) καθώς το κόμμα SaS που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Σλοβακίας δεν πείθεται να υπερψηφίσει την ενίσχυση του Ταμείου στην σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στη σλοβακική Βουλή.

«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε να είναι δυνατή κάποια συμφωνία», είπε ο Μπέλα Μπούγκαρ, ο επικεφαλής του εθνικού ουγγρικού κόμματος Most-Hid, σε συνέντευξη που έδωσε χτες στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΑ3.

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ, η σλοβακική κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης αφού το φιλελεύθερο κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (SaS) αρνείται να στηρίξει το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Ωστόσο, η ενίσχυση του ΕΤΧΣ μπορεί να εγκριθεί από το κοινοβούλιο με τις ψήφους της αριστερής αντιπολίτευσης, η οποία έχει δηλώσει ότι θα το υπερψηφίσει.

Υπερψήφισε και η Μάλτα - Μένει μόνο η Σλοβακία

Εν τω μεταξύ η Μάλτα έγινε χτες η προτελευταία χώρα που υποστηρίζει τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ, όπως είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου, καθώς η Βουλή της νησιωτικής χώρας υπερψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο.

Να σημειωθεί ότι για να τεθεί σε ισχύ η εν λόγω διεύρυνση του ΕΤΧΣ, πρέπει να επικυρωθεί από 17 χώρες της ευρωζώνης. Η Σλοβακία, η μόνη χώρα που δεν έχει προχωρήσει σε σχετική επικύρωση, αναμένεται να εκφράσει μέσω ψηφοφορίας για το συγκεκριμένο θέμα, τη θέση της, σήμερα Τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ