«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες] - iefimerida.gr

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόρτα» από σύσσωμη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία έφαγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που διοργάνωσε την... δική της γιορτή στο προαύλιο της Βουλής για την 41η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Το θέμα της πρωτοφανούς πρωτοβουλίας της Προέδρου της Βουλής, συζητήθηκε και στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστούσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και ο Πρωθυπουργός δήλωσαν ότι δεν θα παραβρεθούν στην εκδήλωση.

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Τότε παρενέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οποίος αποκάλυψε: «Και έμενα με κάλεσε, αλλά δεν πρόκειται να πάω».

Είναι δεύτερη φορά που ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος «γυρίζει την πλάτη» στην Προέδρο της Βουλής.

Σε απαντητική επιστολή του προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε αναφέρει πως «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία θεσμική ή πολιτική δυνατότητα ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά σας» αναφέροντας πως η επιστολή που είχε στείλει η ΠτΒ εκφράζει τις προσωπικές τις απόψεις.

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Ποιοί πήγαν στην εκδήλωση της Ζωής

Για αμφισβήτηση των δημοκρατικών αρχών και ωμή παρέμβαση στις «δημοκρατικές, νομοθετικές διαδικασίες και στην απονομή της δικαιοσύνης» έκανε λόγο κατά την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Σε τέτοιες στιγμές να αναλογιστούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μάχη και αντίσταση και με τις πράξεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς», είπε για να προσθέσει πως πρέπει να υλοποιηθεί η επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος.

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Στην εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη παραβρίσκονται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι υπουργοί Θροδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παύλος Πολάκης, Νίκος Τόσκας, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Βίτσας.
Τα κόμματα της Βουλής δεν έστειλαν εκπρόσωπο στην εκδήλωση, πλην του ΚΚΕ (Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης), καθώς ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης είναι ο πρώην βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος Σπύρος Χαλβατζής.

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Στην εκδήλωση δίνουν πάντως το «παρών», βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως και η πρόεδρος της Βουλής, ψήφισαν «όχι» κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα την περασμένη Τετάρτη: Μεταξύ άλλων, Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Δανάη Καρακώστα βρίσκονται στην εκδήλωση.

Από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Σηφουνάκης, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας και διπλωμάτες.

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]  | iefimerida.gr 5


Από το μπαλκόνι της Βουλής, παρακολουθεί την εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Πόρτα» στη Ζωή από αρχηγούς κομμάτων και Πρόεδρο της Δημοκρατίας [εικόνες]  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠτΒ εκδήλωση φιέστα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ