Η Fiat Chrysler ανακαλεί 1,4 εκατομμύρια οχήματα μετά την «πειρατεία» εξ αποστάσεως σε ένα από τα τζιπ της - iefimerida.gr

Η Fiat Chrysler ανακαλεί 1,4 εκατομμύρια οχήματα μετά την «πειρατεία» εξ αποστάσεως σε ένα από τα τζιπ της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler αποφάσισε να ανακαλέσει 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει το λογισμικό τους, μετά την «επίδειξη» που πραγματοποίησαν δύο χάκερ-ερευνητές οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός τζιπ Τσερόκι από απόσταση και να το ρίξουν σε ένα χαντάκι.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα με τα οχήματά της, πέρα από την «πειρατεία» που έκαναν οι δύο ειδικοί ερευνητές σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Οι ερευνητές Τσάρλι Μίλερ και Κρις Βάλασεκ κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ένα τζιπ Τσερόκι ενώ το οδηγούσε ένα δημοσιογράφος του περιοδικού Wired. Ο δημοσιογράφος παρατήρησε το ραδιόφωνο του οχήματος να ανοιγοκλείνει μόνο του, τους υαλοκαθαριστήρες να κινούνται, τον κινητήρα να μειώνει στροφές και τέλος έχασε τα φρένα.

Η Fiat Chrysler ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Τα νέα της μοντέλα θα διαθέτουν μια συσκευή που θα εμποδίζει τους χάκερ να τα θέτουν υπό τον έλεγχό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FIAT χάκερ πειρατεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ