Ανεστάλη η απεργία στα ΕΛ.ΠΕ. -Οργίασαν οι κερδοσκόποι - iefimerida.gr

Ανεστάλη η απεργία στα ΕΛ.ΠΕ. -Οργίασαν οι κερδοσκόποι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεστάλη αργά το απόγευμα η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Προηγήθηκαν δεσμεύσεις περί εξαίρεσης των εισηγμένων ΔΕΚΟ από το νέο μισθολόγιο, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων λόγω των ανοδικών τάσεων που έδειξαν σήμερα.

Ανεξάρτητα από τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που εκτιμάται από το υπουργείο ότι ευνόησε τις κερδοσκοπικές συμπεριφορές λόγω της ανησυχίας του κόσμου για ελλείψεις στα καύσιμα και έστειλε τους οδηγούς για εσπευσμένη τροφοδοσία υγρών καυσίμων, το υπουργείο θα προχωρήσει και αύριο σε ελέγχους. Αν διαπιστωθεί ότι το φαινόμενο των αυξημένων τιμών διατηρείται, τότε θα προχωρήσει σε επιβολή πλαφόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Η σχετική υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη από σήμερα ώστε να εφαρμοστεί άμεσα. Σημειώνεται ότι τα ελεγκτικά κλιμάκια του υπουργείου, διαπίστωσαν καπέλο στις τιμές της τάξεως των 5 και 6 λεπτών το λίτρο. Ωστόσο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, έκρινε πως θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής για μια ημέρα, λόγω του ότι ανεστάλη η απεργία στα διυλιστήρια. Στην περίπτωση που αύριο δε διαπιστωθεί αποκλιμάκωση των τιμών, θα τεθεί πλαφόν, με ανώτατη τιμή ανά νόμο, τη μέση τιμή της περασμένης Δευτέρας.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Όλη την εβδομάδα όμως η χώρα θα βρεθεί σε ένα κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων με τα συνδικάτα να κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

Για σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα η πρωτεύουσα έχει πνιγεί στα σκουπίδια. Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή.

Την Τετάρτη απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, ενώ 10ήμερη απεργία σχεδιάζουν και οι τελωνειακοί. Σε κινητοποιήσεις θα προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα οριστεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19-10-2011 προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη και οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ