Γκάλοπ της ZDF: Το 71% των Γερμανών βλέπουν ελληνική χρεκοπία και όχι τρίτο πρόγραμμα [πίνακες] - iefimerida.gr

Γκάλοπ της ZDF: Το 71% των Γερμανών βλέπουν ελληνική χρεκοπία και όχι τρίτο πρόγραμμα [πίνακες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά απαισιόδοξοι δηλώνουν οι Γερμανοί ως προς τις προοπτικές της Ελλάδας στο άμεσο μέλλον. Το γκάλοπ που πραγματοποίησε το γερμανικό δίκτυο ZDF είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό των σκέψεών τους.

Συγκεκριμένα, το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θεωρούν πιο πιθανή τη χρεοκοπία της Ελλάδας από το να οδηγηθεί σε ένα τρίτο Μνημόνιο, ενώ μόλις το 22% των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα θα καταφέρει να αποτρέψει την ελληνική χρεοκοπία.

Παράλληλα, στην ίδια δημοσκόπηση, το 50% επεσήμανε πως δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ενώ το 45% τάχθηκε υπέρ του Grexit, καταδεικνύοντας ότι ο γερμανικός λαός παραμένει εξίσου διχασμένος για το ζήτημα, όπως και η γερμανική κυβέρνηση.

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι Γερμανοί και στο ερώτημα σχετικά με το πώς κρίνουν το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Ειδικότερα, το 49% κρίνει το πακέτο αρνητικά, ενώ αντίθετη άποψη διατηρεί το 48%.
Τέλος, μόλις 22% των Γερμανών χαρακτήρισε σκληρές τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα, καθώς το 50% θεωρεί ότι είναι σωστές και το 20% ότι είναι αρκούντως σκληρές.

Γκάλοπ της ZDF: Το 71% των Γερμανών βλέπουν ελληνική χρεκοπία και όχι τρίτο πρόγραμμα [πίνακες] | iefimerida.gr 0
Γκάλοπ της ZDF: Το 71% των Γερμανών βλέπουν ελληνική χρεκοπία και όχι τρίτο πρόγραμμα [πίνακες] | iefimerida.gr 1
Γκάλοπ της ZDF: Το 71% των Γερμανών βλέπουν ελληνική χρεκοπία και όχι τρίτο πρόγραμμα [πίνακες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκάλοπ grexit Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ