To κινέζικο Landwind X7 είναι φτυστό το Range Rover Evoque. Ε, και;

Το ότι η Κίνα είναι το μεγαλύτερο χαλκείο του κόσμου, είτε αυτό αφορά καρφίτσες και ηλεκτρονικά προϊόντα μέχρι αυτοκίνητα, είναι γνωστό, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και οι μετρ του είδους Κινέζοι ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτότυπο Χ7 της Landwind που είναι μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια copy- paste του Evoque της Range Rover.

Οι Βρετανοί λογικά εξοργίστηκαν, έφτασαν για να διαμαρτυρηθούν μέχρι και στην κυβέρνηση της χώρας, ενώ το αποτέλεσμα των ενεργειών τους είναι προφανές: οι Κινέζοι τους έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια και προχώρησαν στην έκδοση παραγωγής του Landwind X7. Με turbo κινητήρα 2.000 κυβικών και με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, ακριβώς δηλαδή όπως και το Evoque.

Οι άνθρωποι της Land Rover επιστράτευσαν όλο το βρετανικό φλέγμα που μπόρεσαν να βρουν και δήλωσαν πως «ο Κινέζος πελάτης θα εκτιμήσει την ποιοτική διαφορά ανάμεσα στα δύο SUV και πως θα προτιμήσει το Evoque».

Από πλευράς ποιότητας είναι σίγουρο πως δεν θα υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο, όπως βέβαια δεν υπάρχει σχέση και στην τιμή αγοράς, με το Evoque να κοστίζει στην Κίνα 57.000 ευρώ και το LandWind X7 μόλις 20.000. Οπότε το επιχείρημα των Άγγλων πάει μάλλον στο βρόντο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Κίνα Landwind

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ