Καθοριστικό τετ α τετ Τσίπρα-Λαφαζάνη – Στόχος να πέσουν οι τόνοι ενόψει Κεντρικής Επιτροπής - iefimerida.gr

Καθοριστικό τετ α τετ Τσίπρα-Λαφαζάνη – Στόχος να πέσουν οι τόνοι ενόψει Κεντρικής Επιτροπής

 Dimitri Messinis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου όλες οι πλευρές διαμορφώνουν τη στρατηγική τους για την επόμενη ημέρα μετά το ρήγμα που προκάλεσε η ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να περιορίσει όσο μπορεί τα εσωκομματικά μέτωπα προκειμένου να κερδίσει χρόνο μέχρι το Σεπτέμβρη, την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι άλλοι διαφωνούντες ζητούν επιτακτικά σύγκληση των οργάνων προκειμένου να τοποθετηθεί το κόμμα για το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας και τα μέτρα λιτότητας που έρχονται.
Κατά πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτεται να καλέσει σύντομα σε συνάντηση τον Παναγιώτη Λαφαζάνη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Το ραντεβού πιθανόν να γίνει και αύριο Παρασκευή.

Ο Πρωθυπουργός, προσανατολίζεται στην σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου προς τα τέλη Σεπτέμβρη -ίσως λίγο πριν από εκλογές- προκειμένου να "ανοίξει" το κόμμα στους πολίτες και να διαμορφώσει ευνοϊκότερους συσχετισμούς στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται ότι ο ίδιος αποτελεί το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό σώμα.
Μάλιστα πριν από λίγο εγινε γνωστό ότι η ΠΓ θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα για να αποφασίσει την συνεδρίαση της Κ.Ε και μέχρι τότε ελπίζει ότι θα έχουν αποδώσει οι διαβουλεύσεις ώστε να έχει αλλάξει το συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί τώρα.
Ο Π. Λαφαζάνης από την πλευρά αλλά και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας εμφανίζονται αποφασισμένα να ζητήσουν τη άμεση σύγκληση της ΚΕ και μάλιστα διαρκές´ συνέδριο πριν τη. 20ή Αυγούστου που ελπίζει η κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία, ώστε το κόμμα συλλογικά να πάρει θέση για τους χειρισμούς Τσίπρα οι οποίοι αμφισβητούνται.

"Δεν είναι διαδικασίες αυτές που ακολουθούνται για να λένε κάποιοι ότι απλώς κάθονται στις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες. Ο άλλος ζούσε σε ένα ψέμα ότι μέσα στην ευρωζώνη θα πάρουμε μια καλή συμφωνία." εξηγεί σε συνομιλητές του στέλεχος της Αριστερής. Πλατφόρμας επιμένοντας ότι από τη στιγμή που απορρίπτεις την εναλλακτική πρόταση, τότε δε μπορείς να κερδίσεις τίποτα σε μια διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ