ΔΝΤ: Δεν στηρίξαμε την πρόταση για προσωρινό Grexit - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Δεν στηρίξαμε την πρόταση για προσωρινό Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πότε θα έρθει η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι έρχεται αύριο Παρασκευή.

Η θέση του ΔΝΤ είναι ότι για να προχωρήσουμε μπροστά χρειαζόμαστε δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότηση με υψηλή πιθανότητα ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ελάφρυνση χρέους και παρέπεμψε στην έκθεση που δημοσίευσε το Ταμείο για την βιωσιμότητα.

Ο κ. Ράις σημείωσε ακόμα ότι το ΔΝΤ δεν στήριξε την πρόταση για προσωρινό Grexit. Το βασικό μας σενάριο παρέμενε πάντα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου αρνήθηκε να απαντήσει πόσα χρήματα μπορεί να συνεισφέρει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Όσον αφορά την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα. «Δεν έχω ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποστολή». Αρνήθηκε μάλιστα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αποστολή θα βρίσκεται αύριο στην Αθήνα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε την αντικατάσταση του Ρισί Γκογιάλ. Όσον αφορά την επιλογή να μετέχει στην αποστολή η Ντέλια Μοράου- Βελκουλέσκου, είπε ότι είναι μια συνηθισμένη αλλαγή θέσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Ελλάδα Ράις εκπρόσωπος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ