Associated Press: Η ελληνική κυβέρνηση βγήκε ματωμένη από τη δεύτερη ψηφοφορία - iefimerida.gr

Associated Press: Η ελληνική κυβέρνηση βγήκε ματωμένη από τη δεύτερη ψηφοφορία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ματωμένη, αλλά ακόμη ζωντανή βγήκε η ελληνική κυβέρνηση από τη δεύτερη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα. Έτσι, μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις συζητήσεις με τους δανειστές της για το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Αυτό αναφέρει με ανταπόκρισή του από την Αθήνα το πρακτορείο Associated Press. Το άρθρο αναφέρει πως ούτε και αυτή τη φορά κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας να αποτρέψει τη μαζική άρνηση από τα ακραία στελέχη του κόμματός του. Αυτή τη φορά, αναφέρει, η αφορμή για τη διαφοροποίηση ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και τραπεζικό σύστημα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να αποτρέψει μια δεύτερη ανταρσία μέσα σε μια εβδομάδα. Πάντως, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να περάσει τους υπό ψήφιση νόμους, καθώς είχε ξανά την υποστήριξη της αντιπολίτευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι διαφωνούντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ήταν ελάχιστα λιγότεροι σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία (36 τώρα έναντι 38 την προηγούμενη φορά), δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Και όπως αναφέρει το AP, ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση διά επίσημων χειλέων (βλ. της Όλγας Γεροβασίλη) παραδέχεται πως το χάσμα ανάμεσα στα δύο μέρη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.

Το άρθρο κάνει λόγο και για την κοινωνική αντίδραση λόγω των νέων νόμων και σημειώνει πως την ώρα που διεξαγόταν η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, έξω από αυτήν και στους γύρω δρόμους περίπου 10.000 άνθρωποι διαδήλωναν κατά των μέτρων που φέρνει το νέο πρόγραμμα στήριξης.

Το AP αναφέρει πως από εδώ και πέρα η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοιχτό το δρόμο για τη μεγάλη διαπραγμάτευση γύρω από το τρίτο πακέτο στήριξης και ελπίζει να την έχει ολοκληρώσει μέχρι τις 20 Αυγούστου - ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να καταβάλει τρία δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ.

Αυτή η δεύτερη ψηφοφορία ήταν ένα σημαντικό κρας τεστ για τον Τσίπρα, μέσα σε λίγες ημέρες. Σε περίπτωση που οι διαφωνούντες αυξάνονταν σε αριθμό, θα δημιουργούνταν πρόβλημα επιβίωσης της κυβέρνησης Τσίπρα, καθώς θα έχανε πλήρως την πλειοψηφία και θα εξαρτιόταν πλήρως από την αντιπολίτευση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ