«Η Ευρώπη βρίσκεται πάνω σε ένα ηφαίστειο, έτοιμο να εκραγεί» - iefimerida.gr

«Η Ευρώπη βρίσκεται πάνω σε ένα ηφαίστειο, έτοιμο να εκραγεί»

Φρανσουά Φιγιόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ευρώπη βρίσκεται πάνω σε ένα ηφαίστειο το οποίο μπορεί να δυναμιτίσει ανά πάσα στιγμή την ήπειρο», υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση θα μπορούσε «να θέσει σε κίνδυνο 60 χρόνια ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης».

«Μην απατάσθε, βρισκόμαστε πάνω σε ένα ηφαίστειο που μπορεί να δυναμιτίσει ανά πάσα στιγμή την ευρωπαϊκή ήπειρο, την ευημερία της, τη δημοκρατική συνθήκη της, τη νομισματική ένωσή της, την πολιτική ενότητά της», είπε ο Φιγιόν σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του «Νέου Κέντρου», κόμματος που μαζί με το UMP αποτελούν την προεδρική πλειοψηφία.

«Μην νομίζετε ότι υπερβάλω. Εάν η χρεοκοπία μιας τράπεζας στις ΗΠΑ το 2008 έπληξε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και προκάλεσε ύφεση σε ολόκληρο τον κόσμο, η παρούσα κρίση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο 60 χρόνια ευρωπαϊκής ανοικοδόμησης», τόνισε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα της Ελλάδας, ο Φιγιόν παραδέχτηκε ότι η χώρα βρίσκεται «σε δύσκολη κατάσταση» και πρέπει «να εντείνει τις προσπάθειές της». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι καθήκον της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι να στηρίξει την Ελλάδα. «Σε μια οικογένεια, δεν αφήνουμε να πέσει αυτός που βαδίζει πιο αργά από τους άλλους γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν υπάρχει πια οικογένεια», τόνισε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός κατέληξε σημειώνοντας: «οι νοσταλγοί του προστατευτισμού, οι υποστηρικτές μιας διαιρεμένης Ευρώπης καθώς και οι υποστηρικτές της εξόδου από το ευρώ, όλη αυτή δηλαδή η λεγεώνα, έχει πιάσει δουλειά. Στην παρούσα σύγχυση, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα επιχειρήματά τους μπορεί να χτυπήσουν διάνα στους συμπολίτες μας»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ