Θεανώ Φωτίου, ποιά είναι η υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με καταθέσεις σε λίρες Αγγλίας - iefimerida.gr

Θεανώ Φωτίου, ποιά είναι η υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με καταθέσεις σε λίρες Αγγλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρικούβερτος καβγάς στη Βουλή μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και της Θεανώς Φωτίου, όχι μόνο για το νέο μνημόνιο αλλά και για τις καταθέσεις της υπουργού.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στην ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού για τους πλειστηριασμούς. Αφού άσκησε έντονη κριτική, κάνοντας λόγο για το «χειρότερο Μνημόνιο όλων», ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε την κυρία Φωτίου να απαντήσει αν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί στο εξωτερικό. Εσπευσε μάλιστα να... τρολάρει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Προσέξτε μην καταψηφίσουμε σήμερα και σας στείλουμε σπίτια σας».

Η Θεανώ Φωτίου αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για λάσπη σε σχέση με τα χρήματα.

«Είναι μία γνωστή λάσπη που ξεκίνησε με τον ΕΝΦΙΑ. Για τα λεφτά που είχα στην Αγγλία από το 1991 που εργάζομαι, από τις 100.000 λίρες, εντός των τριών τελευταίων ετών έφερα τις 50.000 λίρες. Να αφήσουν όλες αυτές τις ιστορίες» είπε με έμφαση.

Τι ισχύει με τις λίρες Αγγλίας της Θεανώς Φωτίου

Αίσθηση προκάλεσε ήδη από το 2012 η περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πλειοψηφία εμφανίζεται σύμφωνα με το πόθεν έσχες να έχει πάνω από 10 ακίνητα ο καθένας ενώ δεν λείπουν και ηχηρές περιπτώσεις όπου βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ακόμα και 19 ακίνητα. Το σύνολο των ακινήτων 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε σύνολο τα 406, ανεβάζοντας τα κατα κεφαλήν ακίνητα του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο “προνομιούχων” πολιτών.
Στα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη στις 3 Απριλίου του 2013 στην πρωινή εκπομπή του MEGA, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους.

Εκτός από το 1 εκατ. του Δημήτρη Τσουκαλά, τις επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα funds του Ευκ. Τσακαλώτου και του Γ. Σταθάκη και τις εντυπωσιακές καταθέσεις της Νάντιας Βαλαβάνη (563.000 ευρώ και 365.000 λίρες Αγγλίες), άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης έχει μεγάλο πόθεν έσχες για το 2012. Οι καταθέσεις του αγγίζουν τα 498.000 ευρώ. «Είχα πει είστε αριστεροί της Εκάλης, το λέω τώρα και με βούλα μετά πόθεν έσχες που κυκλοφόρησαν, είστε συνώνυμοι του πλούτου», σχολίασε στην επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα ο Δάνης Τζαμτζής από τη ΝΔ.


Ακίνητο στο Λονδίνο έχει και η Θεανώ Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με καταθέσεις σε βρετανική τράπεζα ύψους 109.000 ευρώ.


Το ξένο νόμισμα φαίνεται πως προτιμά και ο Π. Λαφαζάνης που διαθέτει στους λογαριασμούς του 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ.
Σημαντική ακίνητη περιουσία έχει και ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ με 19 ακίνητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ