ΠΑΣΟΚ: «Ναι» στην αλλαγή του Κώδικα Δικονομίας με 7 επιφυλάξεις - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: «Ναι» στην αλλαγή του Κώδικα Δικονομίας με 7 επιφυλάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της ανάγκης αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά διατηρώντας επιφυλάξεις σε συγκεκριμένα σημεία, τάχθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνάντησή της με την Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Οι δικηγόροι παρουσίασαν στη Φώφη Γεννηματά τις προτάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων σχετικά με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που εισάγεται προς ψήφιση αύριο Τετάρτη στην Βουλή.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του ΚΠΔ «ως μια στρατηγική μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει στη επιτάχυνση της πολιτικής δίκης με τη ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών». Παράλληλα επανέφερε τις επιφυλάξεις του ΠΑΣΟΚ σε επί μέρους διατάξεις όπως αυτές είχαν εκφρασθεί τον Νοέμβριο του 2014 ως ακολούθως:

  1. Τη διατήρηση της εμμάρτυρης απόδειξης κι της προφορικής συζήτησης με την παρουσία δικηγόρων.
  2. Τη διατήρηση της σειράς στον πίνακα κατάταξης των πλειστηριασμών των απαιτήσεων των εργαζομένων, του Δημοσίου και των δικηγόρων στην αναγκαστική εκτέλεση.
  3. Την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές, που δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη.
  4. Την πλήρη κατάργηση της προσωπικής κράτησης.
  5. Την προστασία της κύριας κατοικίας και την απάλειψη της αόριστης εξουσιοδότησης περί διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
  6. Την ενίσχυση της διαμεσολάβησης και της δικαστικής μεσολάβησης.
  7. Τη διατήρηση της αρμοδιότητας εκδίκασης των υποθέσεων εκούσιας δικαιοδοσίας στα ειρηνοδικεία.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας του Κινήματος Στέφανος Ξεκαλάκης, οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος εισηγητής του Νομοσχεδίου και Γιώργος Αρβανιτίδης Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Κ.Ο, ο Νίκος Μήλης Γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων, ο Δημήτρης Μάντζος μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Κανελλόπουλος πρώην Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ